Poseban režim za građane BiH koji ulaze u Hrvatsku

Poseban režim za građane BiH koji ulaze u Hrvatsku

Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. Obveza se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz navedene zemlje.

Od večeras u ponoć na snagu stupa obveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače, te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Utvrđuje se poseban režim ulaska u Hrvatsku osoba koje dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatska.

Obveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji tranzitiraju kroz Hrvatsku”, kazao je na konferenciji za medije voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović. Božinović je izvijestio i da je stožer donio još jednu odluku o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu.

“Vozači, ostali zaposlenici i putnici bit će dužni koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu”, kazao je Božinović. Obje odluke stupaju na snagu večeras u ponoć.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar