Pao dvojac iz afere vjetroelektrane: Stipić i Bašić uhićeni u BiH

Pao dvojac iz afere vjetroelektrane: Stipić i Bašić uhićeni u BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru priveli dvije osobe za kojima je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola. Iz SIPA-e nisu saopćeni ni incijali osumnjičenih, no oslobođenje sazanaje da su privedeni Dragan Stipić, direktor Lagera te vlasnik te firme Milenko Bašić.

SIPA je priopćila da je za tim osobama Hrvatska raspisala međunarodnu tjeralicu putem zagrebačkog Interpola zbog sumnje da su počinili kazneno djelo davanja mita za trgovanje utjecajem.

Riječ je, navode, o kaznenom djelu počinjenom od 1.1.2019. do 29.5.2020. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu. “Osobe lišene slobode trenutno se nalaze u prostorijama SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Sudu Bosne i Hercegovine”, prenosi Oslobođenje.

Riječ je o dosad nedostupnim osumnjičenicima iz afere vjetroelektrane, u kojoj je, među ostalima, pala i Josipa Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i nekadašnja kninska gradonačelnica. Osim Rimac istražitelji su sumnjičili još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika.

Rimac i ostali osumnjičenici zadržani su u istražnom zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Uz nju iza rešetaka, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke ostaju i šibenski poduzetnik Ante Sladić, načelnica općine Gračac Nataša Turbić, šefica kabineta ministrice poljoprivrede Ružica Njavro, prenosi Dnevnik.hr.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar