Poslodavci u Federaciji BiH najavljuju: Povećanje cijene struje imat će nesagledive posljedice

Poslodavci u Federaciji BiH najavljuju: Povećanje cijene struje imat će nesagledive posljedice

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije BiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH postigli su suglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice kako za gospodarstvo, tako i za stanovništvo i društvo u cjelini. – javlja Klix.ba

Tema sastanka bilo je najavljeno drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto.

Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se u utorak, 5. listopada održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

Iz Udruženja poslodavaca naglašavaju da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na gospodarstvo, koje se tek počelo oporavljati od posljedica pandemije COVID-19, nego i na stanovništvo, jer bi veće cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu.

“Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja”, poručili su.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar