POTRAGA ZA PREŽIVJELIMA SE NASTAVLJA: Objavljena snimka razgovora šefa postaje i strojovođe prije sudara

POTRAGA ZA PREŽIVJELIMA SE NASTAVLJA: Objavljena snimka razgovora šefa postaje i strojovođe prije sudara

Najmanje 43 osobe poginule su u nesreći koja se dogodila 534 kilometra sjeverno od Atene kada se brzi putnički vlak koji je vozio prema Solunu zaletio u teretni vlak koji je dolazio iz suprotnog smjera na istoj pruzi te nakon toga izletio iz tračnica i zapalio se.

Jutros se nastavlja potraga za preživjelima nakon što se putnički vlak sudario s teretnim koji je prevozio kontejnere i vozio u suprotnom smjeru, ali istim kolosijekom.

Vagoni su iskočili iz tračnica i zatim se zapalili u najsmrtonosnijoj željezničkoj nesreći u Grčkoj. Neki su putnici udarali nogama kroz prozore kako bi pobjegli iz pakla, dok su drugi bili odbačeni 40 metara zbog udarca tijekom sudara. Lokalne vlasti strahuju da bi broj mrtvih mogao biti veći, s obzirom na to da 50-ak obitelji još nije pronašlo svoje voljene, piše ERTnews.

Vlada je rekla da će neovisna istraga donijeti pravdu. Trodnevna nacionalna žalost proglašena je u cijeloj zemlji nakon stravične nesreće.

Objavljena snimka razgovora šefa postaje i strojovođe

Javnost je šokirana audiosnimkom razgovora šefa kolodvora i strojovođe neposredno prije sudara dvaju vlakova.

Vozač: Slušate li, Larisa?

Vozač: Basil, odlazim li?

Šef postaje: Odlazite, odlazite.

Vozač: Otišao.

Šef postaje: Sretno.

Zaposlenik željezničke stanice: Vassili, da se vratim?

Šef postaje: Ne, ne ovako jer slijedi 1564.

Zaposlenik željezničke stanice: Gotovo, u redu, ostavit ću dijagonalno kako je i postavljeno.

Šef postaje: Slušam. Kod broja 47 prolazite crveni izlazni semafor do novog ulaznog semafora Poros.

Izbili nasilni prosvjedi u Ateni 

Zbog svega su sinoć izbili nasilni prosvjedi u glavnom grčkom gradu Ateni. Grci su bijesni na vladu, koja je privatizirala tvrtku Hellenic Train koja trenutno upravlja svim putničkim i teretnim prometom na tamošnjim željeznicama.

Diljem grada prijavljeno je nekoliko požara, ima materijalne štete, a policija je u svom postupanju morala koristiti i suzavac.

Dio prosvjednika okupio se ispred sjedišta željezničke tvrtke, gdje su zapalili svijeće za sve poginule u stravičnoj nesreći. Prosvjedi su održani i u Solunu i gradu Larisi, u blizini mjesta gdje se dogodila nesreća.

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar