Potresni prizori s mjesta tragedije u Stocu

Potresni prizori s mjesta tragedije u Stocu

Snažan potres koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu odnio je i jedan mladi život. Naime, 27-godišnja Elmira Sefo iz Stoca podlegla je uslijed teških ozljeda koje je zadobila u obiteljskoj kući na koju se obrušila ogromna stijena.

Ekipa N1 televizije jutros je obišla i mjesto Kukavac u kojem se nalazi obiteljska kuća u kojoj je stradala djevojka. Prve fotografije koje su zabilježili pokazuju oštećenja nastala na kući uslijed zemljotresa, ali i jedan od nekoliko komada stijene koji su se obrušili sinoć na dom mlade Stočanke. Zadobila je teške ozljede i prevezena je hitno u bolnicu u Mostaru, međutim, usprkos velikim naporima liječnika, nisu joj uspjeli spasiti život.

 

Sinoć se obratio i načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković koji je kazao da će općina pomoći u saniranju štete na kući te naglasio da se barem to može učiniti s obzirom na to da je život djevojke nemoguće vratiti.

Također, značajnija materijalna šteta u Stocu nije pričinjena, a kako su javljali mnogi građani, na prometnicama su bili primjetni sve češći odroni. Još se radi procjena štete, a svi ozlijeđeni su zadobili lakše ozljede i pušteni na kućno liječenje.

Kako javlja reporterka N1 na putu iznad kuće su vidljivi ostaci obrušenih stijena, a na krovu kuće u kojoj je stradala djevojka nalazi se najlon kojim je prekrivena rupa nastala nakon što se obrušila stijena na nju

U kući trenutno nikoga nema, kao što je već poznato roditelji i sestra preminule djevojke su zadobili lakše tjelesne ozljede, a od mlade Elmire se od sinoć opraštaju mnogi i oni koji su je poznavali, ali i oni koji nisu, ali najiskrenije suosjećaju s obitelji.

Susjedi su potreseni i pod jakim emocijama, shrvani su bolom zbog gubitka mladog života, a tu je, s druge strane, strah od mogućih novih zemljotresa. Jedan od susjeda je za N1 rekao da je prvi pritrčao djevojci u pomoć nakon nesreće, ali da je, nažalost, vidio da nema pomoći jer, kako je dodao, zadobila je izuzetno teške ozljede.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar