POTRESNO SVJEDOČANSTVO: Djevojčica (11) otkrila jezive detalje masakra u SAD-u, mazala se krvlju i pretvarala da je mrtva

POTRESNO SVJEDOČANSTVO: Djevojčica (11) otkrila jezive detalje masakra u SAD-u, mazala se krvlju i pretvarala da je mrtva

Jedanaestogodišnjakinja koja je preživjela masakr u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu u Teksasu, u intervju za CNN rekla je da se nakon napada bojala se da će se napadač vratiti po nju, pa se premazala krvlju svog prijatelja i pretvarala se da je mrtva.

Miah Cerrillo je ekskluzivno za CNN govorila o svom užasnom iskustvu tog dana u učionici u kojoj se dogodila masovna pucnjava u kojoj je ubijeno 19 njenih prijatelja iz razreda i dvoje njenih nastavnika.

Miah je rekla da su ona i njeni prijatelji iz razreda gledali film “Lilo and Stitch” u učionici koju dijele dvije učiteljice, Eva Mireles i Irma Garcia. Učenici su završili sa svojim časovima kada su nastavnici saznali da je u zgradi pucano.

Jedan učitelj je otišao da zaključa vrata, ali Miah kaže da je ubojica već bio tamo – i pucao je kroz prozor na vrata.

Opisala je da se sve dešavalo tako brzo. Njen učitelj se povukao u učionicu, a napadač je krenuo za njim. Rekla je da je uspostavio kontakt očima s jednom od nastavnica i rekao: “Laku noć”, a zatim je upucao.

Otvorio je vatru, pucajući u drugog učitelja i mnoge Mijine prijatelje. Rekla je da su meci letjeli pored nje, a krhotine su joj pogodile ramena i glavu. Djevojčica je kasnije zbrinuta u bolnici i otpuštena sa ranama od fragmenata. Opisala je da joj sad opadaju pramenovi kose.

Miah je rekla da je nakon što je pucao u učenike u svom razredu , napadač prošao kroz vrata u susjednu učionicu. Čula je vriskove i zvuk pucnjeve u toj učionici. Međutim, nakon što su pucnji prestali, kaže da je ubojica počeo puštati glasnu muziku – tužnu muziku, rekla je.

Djevojčica i prijateljica uspjele su da dođu do telefona njenog mrtvog učitelja i pozovu hitnu pomoć. Rekla je da je rekla dispečeru: “Molim vas, dođite… u nevolji smo.”

Miah je rekla da se uplašila da će se ubojica vratiti u njenu učionicu da ubije nju i još nekoliko preživjelih prijatelja. Umočila je ruke u krv drugarice iz razreda koja je ležala pored nje, već mrtva i onda se namazala krvlju i pretvarala se da je mrtva.

Miah je rekla da joj je izgledalo kao da je ležala tri sata, prekrivena krvlju prijateljica, sa svojim prijateljima. Ona je rekla da pretpostavlja da u tom trenutku policija još nije stigla na mjesto događaja.

Kasnije je rekla da je čula razgovor policajaca ispred škole. Dok je ispričala ovaj dio, počela je da plače, rekavši da jednostavno ne razumije zašto nisu ušli unutra i spasili ih.

Mijina majka je rekla da je njena ćerka traumatizirana i da ne može spavati. Roditelji djeteta pokrenuli su GoFundMe posebno kako bi platili njenu terapiju.

Alarm na mobilnom telefonu slučajno se uključio tokom intervjua, a Miah je bila vidno uznemirena bukom. Njena majka je rekla da se to često dešavalo, a opisala je i raniji incident u kojem su bili u autopraonici i da ju je zvuk usisivača “potpuno naljutio”.

Miah je bila previše uplašena da bi govorila pred kamerom ili sa muškarcem zbog onoga što je doživjela, ali je za CNN rekla da želi podijeliti svoju priču kako bi ljudi znali kako je živjeti kroz pucnjavu u školi. Ona kaže da se nada da će to pomoći u sprečavanju ovakve tragedije da se dogodi drugoj djeci.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar