POTVRĐENO: Hrvati iz BiH mogu ući u Hrvatsku bez ikakvih testova

POTVRĐENO: Hrvati iz BiH mogu ući u Hrvatsku bez ikakvih testova

Nikola Grmoja, zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru na svom Facebook profilu objavio je kako je i službeno ukinuto ograničenje prema Hrvatima iz BiH koji su u Hrvatsku mogli ući samo 12 sati bez testa.

“Nakon što je Stožer izašao s novim, znatno ublaženim, epidemiološkim mjerama 7. travnja u kojima su reducirane brojne mjere, osim one za Hrvate iz BIH o maksimalnom zadržavanju na 12 sati bez testa. Jasno sam reagirao na to besmisleno ograničenje i tražio da se to pod hitno ukine. Nakon dva tjedna Vlada je reagirala i ukinula navedeno ograničenje za Hrvate iz BiH.

Naime, iako su ukinute i reducirane brojne mjere, mjera za ulazak hrvatskih državljana do 12 sati bez testa ostala je i dalje na snazi. U to vrijeme u BiH je bilo manje od 100 zaraženih dnevno dok je u Hrvatskoj bilo oko tisuću. Te brojke su nam jasno dale do znanja da se ta mjera mora ukinuti, posebice jer su vladajućim puna usta zaštite interesa Hrvata u BiH.

Javila mi se ekipa iz Hrvatske republikanske stranke za pomoć jer nikakvu podršku za taj problem nisu mogli očekivati od tri zastupnika u Saboru iz 11 izborne jedinice.

Reagirao sam odmah i od Vlade tražio da hitno ukine navedenu mjeru. O tomu smo mi iz Mosta jasno i glasno govorili i u Saboru. Sada je došlo do toga da su vladajući popustili pred našim pritiscima i da su ukinuli ograničenje za Hrvate iz BiH.
Već smo dobili niz poruka podrške i zahvale na tomu. Nastavit ćemo se i dalje zalagati za interese Hrvata u BiH, ali ne mlako kao HDZ, već snažno i plodonosno”, naveo je Nikola Grmoja.

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar