Povećanje oblačnosti do kraja dana, u noći na utorak slab snijeg u susnježica

Povećanje oblačnosti do kraja dana, u noći na utorak slab snijeg u susnježica

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne prolazno povećanje oblačnosti. Lokalno po kotlinama u centralnim, istočnim i sjevernim područjima prije podne biti će magle i niskih oblaka. Jače naoblačenje od večernjih sati koje će u noći na utorak u Bosni i sjeveru Hercegovine uvjetovati slab snijeg i susnježicu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

Utorak 18.01. 2022.

Pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima slab snijeg i susnježica u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

Srijeda 19.01. 2022.

Pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

Četvrtak 20.01. 2022.

Naoblačenje sa sjevera koje bi od poslijepodnevnih sati u nizinama uvjetovalo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar