Povijesni dan za hrvatski tenis na Australian Openu: Četvero naših predstavnika u polufinalu!

Povijesni dan za hrvatski tenis na Australian Openu: Četvero naših predstavnika u polufinalu!

Hrvatski tenis sigurno će imati barem jednog predstavnika u finalu muških parova na prvom ovogodišnjem Grand Slam turniru Australian Opena koji se igra u Melbourneu jer će u polufinalu Nikola Mektić i Mate Pavić igrati protiv Ivana Dodiga i Slovaka Filipa Polašeka.

Mektić i Pavić do svoje 12. uzastopne pobjede na startu svoje suradnje stigli su svladavši u četvrtfinalu trofejni francuski par Pierre-Hugues Herbert – Nicolas Mahut, pobjednike Australian Opena iz 2019., sa 6:4, 4:6, 7:6 (10:3). Dvoboj protiv četverostrukih “grand slam” pobjednika, Herbert i Mahut osvojili su i US Open 2015., Wimbledon 2016 te Roland Garros 2018., bio je najteži dosadašnji ispit za novoformirani hrvatski par, a do pobjede su Mektić i Pavić stigli odlično odigranim produženim “tie-breakom” u trećem setu osvojivši svih osam posljednjih poena u susretu.

Hrvatski tenisači sve su dominantniji u konkurenciji parova, a sada se dečkima Paviću, Mektiću i Dodigu priključila i Darija Jurak.

Jurak i Stojanović bile su uspješnije od srpsko-talijanske kombinacije Aleksandra Krunić – Marta Trevisan sa 6:7 (3), 6:3, 6:2. Jurak je tako u dobi od 36 godina stigla do najvećeg uspjeha u karijeri, dosad nikada nije prošla dalje od 3. kola na Grand Slam turnirima u ženskim parovima, a za plasman u finale borit će se protiv trećih nositeljica Čehinja Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove.

Gol.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar