POVIJESNI TRENUTAK: Scrat je konačno došao do svog žira

POVIJESNI TRENUTAK: Scrat je konačno došao do svog žira

Ekipa koja stoji iza filmova “Ledeno doba”, “Blue Sky Studios”, objavili su mali snimak Scrata koji je konačno dobio svoj žir.

U prethodnim filmovima iz “Ledenog doba”, voljena sabljozuba vjeverica se borila da zadrži svoje blago – žir. To naravno nikada nije izostavilo da dovede do katastrofalnih događaja. Međutim, animacijski studio “Blue Ski Studios” je konačno dozvolio Scratu da ostvari svoju želju.

Objavili su video na društvenim mrežama na kojem se vidi kako životinja jede žir i čini se da to radi sa potpunim zadovoljstvom.

Nakon gledanja kratkog filma, mnogi korisnici su bili emotivni, a jedan obožavatelj je komentirao: „Zbogom Scrat. Hvala na svemu @blueskistudios”. Drugi je napisao: „Nekako želim plakati sada.

Dok je treći korisnik komentirao: „20 GOD. ČEKAO SAM 20 GODINA NA OVO.”

Međutim, ovo je zapravo gorko-slatki trenutak jer se “Blue Sky Studios” gasi. U travnju prošle godine je najavljeno da će se studio za animaciju zatvoriti zbog korona virusa.

Prilikom postavljanja video snimka na YouTube, “Blue Sky” je rekao: „U posljednjim danima “Blue Sky Studios”, mali tim umjetnika se okupio da napravi posljednji snimak. Ovaj snimak je oproštaj, ispraćaj pod našim uvjetima.”

Osnivač “Blue Sky Studio-a”, Chris Vedge, rekao je da je Scrat njihova zvanična maskota jer je tokom godina postao takva kino ikona.

Napisao je: „U protekle 34 godine, mi smo, kao i naš prostodušni lik Scrat, posegnuli za nečim što se ponekad čini nedostižnim. Ipak, s vremena na vreme uspijevali smo da se zagrlimo oko vlastitih verzija tog neuhvatljivog žira. Nažalost, nije moguće zadržati bilo šta zauvijek”.

Oproštaj od “Blue Sky Studios”

„Zabavili smo se više oživljavajući naše filmove nego što bi bilo kome dozvoljeno. Nadamo se da ste uspeli da osjetite dio te radosti. Hvala vam, od srca, što ste bili uz nas sve ove godine.”

Zajedno sa franšizom “Ledenog doba“, Blue Sky Studios je kreirao Dr Suess ‘Horton Hears A Who”, “Rio, Rio 2”, “The Peanuts Movie” i “Spies in Disguise”.

Usprkos tome što stoji iza nekih od najuspješnijih filmova kompjuterske animacije u posljednje tri decenije, portparol Disney je prošle godine potvrdio da zatvaraju studio zbog pandemije Covid-19.

Oni su za Deadline rekli : „S obzirom na trenutnu ekonomsku realnost, nakon mnogo razmatranja i procjene, donijeli smo tešku odluku da zatvorimo operacije snimanja filmova u “Blue Sky Studios”. Poslednji film studija “Nimona” je otkazan, usprkos tome što je završen.

Izvor: www.bizlife.rs

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar