Pozitivna trema uoči Brazila Ćorluka: "Budemo li optimisti,možemo nešto napraviti"

Pozitivna trema uoči Brazila Ćorluka: "Budemo li optimisti,možemo nešto napraviti"

Poslije prijateljske pobjede nad Australijom, hrvatska nogometna reprezentacija odrađuje završnu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo, a Vedran Ćorluka prokomentirao je moguće partnerstvo s Dejanom Lovrenom u srcu obrane:

"Nisam često igrao s njime, i nije baš bilo na najboljoj razini, to priznajem, ali za sve postoji prvi put i nadam se da ćemo uskladiti kada je najvažnije".

S obzirom na ozljedu Danijela Pranjića i neizvjesnost oko njegova nastupa, Ćorluka je također jedna od opcija Nike Kovača za lijevi bok.

"Nema dileme, kada je u pitanju reprezentacija igra se tamo gdje izbornik želi", kaže.
Ćorluka se nije želio upuštati u komentiranje nesuglasica u kamerunskoj reprezentaciji:
"Ne bismo se trebali opterećivati problemima drugih momčadi, imamo dovoljno svojih i brinemo se o tome".

Sve je bliže otvaranje Svjetskog prvenstva u Sao Paulu, protiv vrlo ambicioznih Brazilaca koji se nadaju novom trofeju.

"Osjeća se pozitivna trema. Svi koji počnu igrati nogomet sanjaju o Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a mi još igramo utakmicu otvaranja s domaćinom. Nema te momčadi koja se ne bi željela mijenjati s nama. Uvijek postoje želje i očekivanja, ali treba biti realan i reći da smo u teškoj skupini te imamo jednake šanse kao Kamerun i Meksiko za prolazak u drugi krug. Imamo momčad za to i možemo to ostvariti", rekao je.

Reprezentativni je branič pratio prvo poluvrijeme prijateljske utakmice Brazila i Srbije, u kojoj je Brazil pobijedio 1:0 pogotkom Freda:

"Brazil je igrao protiv vrlo dobrog protivnika i nismo vidjeli sve od Brazila u toj utakmici. Imaju još rezerve i mislim da će to pokazati u četvrtak. Zaigrat će drugačijim stilom nego protiv Srbije. No, u nogometu je sve moguće, a budemo li razmišljali pesimistično, izgubit ćemo. Budemo li optimisti, možemo nešto napraviti, unatoč tome što su fantastična momčad s fantastičnim trenerom i prvi favorit za naslov".

Izvor:http://hns-cff.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar