Poziv na okrugli stol “Naši razgovori: mali koraci, veliki pomaci” u Domu kulture u Prozoru

Poziv na okrugli stol “Naši razgovori: mali koraci, veliki pomaci” u Domu kulture u Prozoru

U okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, Institut za europske politike Manifest realizira niz okruglih stolova širom Bosne i Hercegovine, pod nazivom ”Naši razgovori: mali koraci, veliki pomaci”.

Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani na okrugli stol „Naši razgovori: mali koraci, veliki pomaci“ koji će se održati u petak 26.5. 2023, godine u 15 sati u
Domu kulture/kino sala u Prozor-Rami.

Cilj ovog događaja je promocija i razmjena dobrih praksi senzitivnosti prema drugima. Uvodna obraćanja će imati predstavnici općina Prozor-Rama i Gornji Vakuf-Uskoplje.

Učesnici okruglog stola bit će predstavnici lokalnih zajednica Prozor-Rama i Gornji Vakuf-Uskoplje, predstavnici lokalnih kulturnih, privrednih, obrazovnih, sportskih i drugih institucija i organizacija, predstavnici organizacija civilnog društva, medija, te prominentni panelisti koji će tijekom uvodnog izlaganja predstaviti trenutno stanje u ovom dijelu zemlje, u ovim lokalnim zajednicama te otvoriti diskusiju o unaprjeđenju položaja kako lokalne zajednice, tako i svakodnevnog života građana i građanki.

Otvorena diskusija treba promovirati najbolje prakse saradnje, primjere zahvaljujući kojima je uspostavljeni bolji odnosi unutar i između lokalnih zajednica i relaksaciju u međunacionalnim odnosima, kao i prakse tolerancije i promocije različitosti, te modela koji donosi dobro i korist lokalnoj zajednici.

“Molimo da svojim prisustvom i učešćem u diskusiji date doprinos razvoju javnog dijaloga i uslova života u lokalnoj zajednici. Radujemo se susretu”, poručuju iz Instituta za europske politike.

Poziv i agentu okruglog stola možete pogledati u nastavku:
Institut Manifest POZIVNICA I AGENDA

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar