POZIV NA SUSRET SA FRA ILIJOM BARIŠIĆEM U RAMI

POZIV NA SUSRET SA FRA ILIJOM BARIŠIĆEM U RAMI

Franjevački svjetovni red (OFS BiH) organizira, 23.09.2018. godine u Rami – preciznije u samostanu i Kući mira na Šćitu, obilježavanje 76 godina života i 46 godina misionarskog djelovanja fra Ilije Barišića, franjevca misionara rodom iz ramskog kraja.

Fra Ilija Barišić rođen je 12. lipnja 1942. u mjestu Gmići općina Prozor-Rama. U Franjevački  red stupio je 1958. te je kao član provincije sv. Jeronima – Zadar studirao u Firenci gdje je i zaređen za svećenika 1969. Potom je dvije godine službovao u franjevačkom sjemeništu na Poljudu u Splitu, a zatim je 1972. otišao u DR Kongo, tadašnji Zair, gdje njegov misionarski staž traje i danas unatoč njegovim poznim godinama i teškim prilikama zemlje obilježene siromaštvom i višedesetljetnim sukobima.  Fra Ilija Barišić svakodnevno svjedoči snagu vjere, ljepotu ljudskog srca i nadasve radost milosrđa. To je čovjek ne velik rastom, ali velikoga srca, uvijek nasmiješen. Ljudi u Kongu ga zovu svojim najboljim prijateljem, a on i u dobru i u zlu, i u zdravlju i u bolesti nikad se ne povlači i ostaje s njima vjeran do kraja poput svog Učitelja, Isusa. Skroman život fra Ilije kao misionara karakterizira briga za domaće stanovništvo, posebno za najmlađe kojima obrazovanjem nastoji osigurati bolju budućnost, a tome svjedoče razdragana lica djece, ali i starijih za djelovanje fra Ilije koji je u DR Kongu uz EVANGELIZACIJU i pastoralni rad pomogao izgraditi crkve, samostane, škole, vodovode, mostove itd.

Svi zainteresirani bi trebali u Šćit doći najkasnije do 10:30 sati kako bi u 11:00 svi zajedno mogli slaviti svetu misu. Nakon svete mise bila bi prigoda obići sve sadržaje u samostanskom prostoru, a oko 13 sati bi počela projekcija filma o fra Iliji. Po završetku filma slijedi kulturno-umjetnički program, zakuska i prigoda za druženje sa fra Ilijom. Povratak kućama je planiran u poslijepodnevnim satima.

Za sve informacije možete kontaktirati  na e-mail [email protected]  ili brojeve 061-172-405, 063-356-232.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar