• Praksa za učenike Srednje škole Prozor strojarske struke, bravari i CNC operateri, u tvornici GS TMT Travnik
  • Praksa za učenike Srednje škole Prozor strojarske struke, bravari i CNC operateri, u tvornici GS TMT Travnik

Praksa za učenike Srednje škole Prozor strojarske struke, bravari i CNC operateri, u tvornici GS TMT Travnik

Deset učenika Srednje škole Prozor strojarske struke, zanimanje bravar i CNC operater, ovaj  tjedan započinju svoju stručnu praksu koju će imati  u GS TMT – Tvornici mašina Travnik tijekom cijele školske godine. Praksa započinje u ponedjeljak, 12. listopada 2020. te su učenici u Travnik otputovali dan ranije. U toj tvornici učenici će učiti rad na najsuvremenijim strojevima.

Na polasku je učenike ispratila ravnateljica Škole Anđa Mlakić. Tijekom boravka u Travniku učenici će biti smješteni u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“. Ova praksa učenika odvija se pod pokroviteljstvom općine Prozor-Rama. Ramski vjesnik će svakako posjetiti učenike tijekom prakse.

GS – Tvornica mašina Travnik (TMT)

Vlasnica GS-Tvornice mašina Travnik je Zadranka Snježana Köpruner koja je generalna direktorica. Ova žilava Dalmatinka njemačkih manira voli književnost, posebice Ivu Andrića te ga često citira. „Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo”, jedan je od citata Andrićevog Ex ponta. Snježana je magistrirala strojarstvo, a ranije se okušala i kao znanstvena asistentica u Zagrebu i Rijeci.
Köpruner 1991. godine odlazi u Njemačku, gdje do 2000. radi kao savjetnica na projektima analize tržišta i troškova u kompaniji Global Sourcing GmbH, da bi do 2010. godine bila direktorica ove kompanije u Regensburgu, čiji je TMT danas ravnopravni dio.

Proizvodi ove tvornice se nalaze u bagerima firme LIEBHERR, Siemensovim brzim vlakovima, obradnim centrima i transfer-linijama kompanije GROB, linijama za ‘offset’ i flekso-tisak firme Windmöller & Hölscher, proizvodnim linijama za tisak papirne ambalaže firme BOBST, liniji za zavarivanje automobile Mercedes – koji se proizvode i u Bremenu s firmom FFT, transportnim sistemima za rezače metala firme Messer Cutting & Welding, modernim prešama firme Salvagnini itd.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing