Preminula Sarajka koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom

Preminula Sarajka koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom

“Na put u vječnost otišla je još jedna lavica”, ovako je započela objavu Enida Glušac, predsjednica Udruženja osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke “Renesansa” koja je priopćila tužnu vijest da je preminula 60-godišnja Sarajka koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom, prenosi Bljesak.

“Na svoj lijek od životne važnosti čekala je više od godinu dana iako se znalo kakav će to učinak imati na karcinom koji je metastazirao. Jednom je već uspjela da ga pobijedi, nastavi raditi, plaćati doprinose državi (istoj ovoj koja ju je osudila na smrt), doprinositi društvu i biti podrška ženama koje su oboljele nakon nje”, nastavila je dalje Glušac.

Kaže da su svi oni koji su ovu divnu ženu poznavali imali priliku upoznati se s koliko hrabrosti se suočavala sa silnim čekanjima na sve što je značilo preživljavanje.

“Kakve god odluke vlada donijela u septembru njoj više ništa ne znači, a mi sve odgovorne pitamo: ‘Sramite li se bar’? Draga naša Đuli, oprosti što pored svih naših napora nismo uspjele probuditi savjest i empatiju vladara koji obraza nemaju i gu**ci se ne boje”, poručila je Glušac. Na kraju je preminuloj sugrađanki koja je bila i članica Udruženja ‘Renesansa’ poslala i emotivnu oproštajnu poruku. ”Snivaj neke ljepše snove konačno bez straha, strepnje, bola, laži, čekanja, lažnih obećanja, dvoličnosti, nerazumijevanja i nadanja. Vole te tvoje renesansice!”, zaključila je Glušac.

Sahrana preminule Sarajke Đulferi Avdić bit će obavljena 4. rujna u 14:30 sati na Bakijskom mezarju Faletići 2.

Foto: Facebook/Enida Glusac

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar