Preminuo je Mustafa Nadarević

Preminuo je Mustafa Nadarević

Bard glumišta umro je u 78. godini nakon borbe s teškom bolešću. Bio mu je dijagnosticiran karcinom pluća. Nedavno je otpušten iz bolnice te je bio na kućnoj njezi u Zagrebu.

Legendarni glumac Mustafa Nadarević umro je nakon duge borbe s teškom bolešću u 78. godini u Zagrebu, u svom domu. Perica Martinović, predsjednica HDDU-a potvrdila nam je tužnu vijest.

– Je, je upravo sam dobila potvrdu od obitelji, gospodin Mustafa je izdahnuo. Bio je loše, dugo se borio s bolešću. Ne znamo još kad će biti sprovod, moramo vidjeti s njegovom obitelji, pa ćemo i mi dalje sukladno tome – kazala je.

Nana Nadarević, Mustafina kći, za 24sata je potvrdila da joj je otac umro. U suzama je rekla da nema komentara i zamolila za razumijevanje. Glumačkom velikanu bio je dijagnosticiran karcinom pluća. Nedavno je otpušten iz bolnice te je bio na kućnoj njezi u Zagrebu, a zbog epidemiološke situacije nije napuštao svoj dom.

nadarevic

Mustafa Nadarević rođen je u Banjoj Luci 1943. godine. Živio je i radio u cijeloj bivšoj Jugoslaviji te je jedan od najprepoznatljivijih glumaca regije, a najveći dio života proveo je u Zagrebu. Kazališnu karijeru je započeo upravo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u  Zagrebu. Izraziti talent pokazao je već u prvim značajnijim ulogama u domaćim kazališnim komadima. Igrao je Pometa u ‘Dundi Maroju’, Miletića u ‘Ostavci’, Bogdana u ‘Hvarkinji’, Leonea u ‘Gospodi Glembajevima’…

POGLEDAJTE VIDEO: POSLJEDNJE ZBOGOM GLUMAČKOJ LEGENDI

Fotoarhiva/Vecernji list

Impresivna filmska započela je početkom 80-ih godina. Istaknuo se u filmu ‘Otac na službenom putu’ Emira Kusturice 1985. ulogom Zijaha, a igrao je i u filmovima ‘Već viđeno’, ‘Glembajevi’, Kuduz’, ‘Gluvi barut’, ‘Praznik u Sarajevu’, ‘Puška za uspavljivanje’, ‘Ničija zemlja’, ‘Gori vatra’ i mnogi drugi.

Posljednjih godina karijere publika ga je svakako najbolje upamtila ispred malih ekrana kao Izeta Fazlinovića u humorističnoj seriji ‘Lud, zbunjen normalan’, koja se snimala sve dok Nadareviću nije bilo narušeno zdravlje. Nadali su kako će ponovno moći pred kamere u punom sastavu, ali to nažalost ipak neće biti moguće.

 

/Izvor: 24sata.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar