Pretežno oblačno vrijeme s kišom, temperature do 14 stupnjeva na jugu zemlje

Pretežno oblačno vrijeme s kišom, temperature do 14 stupnjeva na jugu zemlje

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -12 stupnjeva, Bugojno -7, Bjelašnica -6, Jajce i Zenica -5, Drvar, Livno i Sarajevo -4, Grude i Sanski Most -3, Banja Luka, Prijedor i Tuzla -2, Doboj i Mostar 0, Trebinje 1, Gradačac 2, Neum 5, Bihać 10 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo se mijenja.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno prije podne

Novo naoblačenje u noći na subotu. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva.

Subota 5.02. 2022.

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama u Bosni se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini rijetko su moguće slabe padavine. Smanjenje oblačnosti u noći na nedjelju. Vjetar slab. U jutarnjim satima jugo koje će promijenuti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

Nedjelja 6.02. 2022.

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U večernjim satima slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

Ponedjeljak 7.02. 2022.

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne jugo. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar