Pretučen Isa Džino, administrator Facebook grupe “Konjic jučer, danas, sutra”

Pretučen Isa Džino, administrator Facebook grupe “Konjic jučer, danas, sutra”

U Konjicu je sinoć napadnut Isa Džino, administrator Facebook grupe “Konjic, jučer, danas, sutra”. Njega su dvojica muškaraca pretukla oko 20 sati, a nekoliko sati nakon što je primio prijetnje smrću. 

“Jučer sam putem mobilnog telefona u 17 sati i 7 minuta dobio prijetnje smrću od Jaska Badžaka. Iste sam prijavio u Policijsku upravu (PU) Konjic, da bi mi oni rekli kako oni ne mogu ništa poduzeti po pitanju prijetnji preko telefona. U 19 sati odlazim poslom u jedan ugostiteljski objekat. Nakon završetka izlazim oko 20 sati iz ugostiteljskog objekta i idem prema vozilu, međutim tu izlijeću dvije osobe i odmah me obaraju na zemlju i udaraju”, napisao je u poruci našem portalu Isa, koji je hospitaliziran, a kaže da je na mjestu događaja obavljen i očevid.

Ističe da mu je teško pisati, budući da mu je jedno oko potpuno zatvoreno, te da više detalja potražimo u policiji. U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) pak ističu da još nisu zaprimili detalje o ovom događaju, te da će se o njemu kasnije očitovati. 

“Sinoć je Isa Džino napadnut od kvazi musliman patriote, vjernika, onoga iz prvog saffa i olakog na donacijama za džamiju, čitaj prijatelja gradonačelnika Osmana Ćatića sve što je u očima fino malog Jasmina Badžaka. Saznajemo Isa Džino je primljen u bolnicu zahvaljujući malom konjičkom tajkunu potpomognutom uvijek stranačkim lobijima (SDA) kojemu je Isa osujetio kriminalnu radnju iz Surteca. Ovo je dokaz kako će svi završiti koji se usude javno iznijeti svoje mišljenje o kriminalu u gradu Konjicu. S poštovanjem kasaba Konjic”, objavljeno je sinoć u spomenutoj grupi.

Ova stranica ukazuje na mnoge, ponajviše ekološke probleme u Konjicu. Upravo bi se to moglo dovesti u kontekst napada.

Na zadnjim lokalnim izborima Isa Džino bio je na listi Naroda i pravde za Gradsko vijeće Konjica.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing