Prevara: ‘Ne postoje kuponi od 1000 kn, ne otvarajte taj link!’

Prevara: ‘Ne postoje kuponi od 1000 kn, ne otvarajte taj link!’

Eksplodiralo na društvenim mrežama i aplikacijama: Trgovački lanci tvrde kako ne postoje besplatni kuponi te savjetuju građane da ne nasjedaju jer je riječ o lažnim kuponima

Na društvenim mrežama posljednjih dana brzinom munje se šire linkovi sa stranice pernameg.com s besplatnim kuponima u vrijednosti od 1000 kuna trgovačkih lanaca Konzuma, Lidla, Bipe i Croatie Airlinesa povodom njihovih godišnjica. No, u srijedu su se spomenute trgovine oglasile na svojim službenim Facebook stranicama kako bi upozorile građane da na kupone ne nasjedaju jer su oni lažni.

– Dragi kupci, informacija o kuponu za nagradnu igru koja se pojavila na društvenim mrežama (Facebook, Twitter) i aplikacijama za komunikaciju (WhatsApp) nije organizirana od strane Konzuma. Savjetujemo vam da ne otvarate navedenu poveznicu – priopćili su iz Konzuma.

Iz Lidla su također upozorili građane da linkove s kuponima ne otvaraju.

– Dragi fanovi, zaprimili smo velik broj vaših upita u vezi s kuponima koji se “dijele” preko društvenih mreža. Želimo vas informirati da se radi o lažnim kuponima pa vas stoga molimo da ne nasjedate na prijevare! Još jednom, svi kuponi za osvajanje do 1.000 kn u našim trgovinama – lažni su. Sve naše pogodnosti uvijek možete pronaći na našem službenom Facebooku, u našim trgovinama te na našim službenim stranicama: http://www.lidl.hr/hr/index.htm. Savjetujemo vam da i sada i ubuduće uopće ne otvarate sumnjive poveznice poput navedenih koje su se počele jutros pojavljivati – oglasili su se iz Lidla.

I iz Bipe su priopćili kako s kuponima nemaju veze.

– Dragi naši, primijetili smo da internetom kruže kuponi za osvajanje do 1.000 kn. Istina je da slavimo 10 godina, ali NE DIJELIMO KUPONE putem interneta. Sve pogodnosti pronađite u našim poslovnicama i na našim službenim stranicama: www.bipa.hr i Facebook BIPA Hrvatska. Žalimo zbog eventualnih poteškoća, ali nismo objavili Facebook post kojim se natječaj oglašava, niti smo povezani s navedenom web stranicom – oglasili su se iz Bipe.

Iz Croatie Airlines istaknuli su kako uopće obljetnicu ni ne obilježavaju.

– Nastavno na niz pitanja koja smo zaprimili, obavještavamo vas da Croatia Airlines NE obilježava obljetnicu i trenutno NE dijeli nagradne karte preko Facebooka. Nismo objavili Facebook post kojim se natječaj oglašava, niti smo povezani s web stranicom iz posta – napisali su na svojoj Facebook stranici iz Croatia Airlines, javlja 24 sata hr.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar