Stručne radionice na “Danima šljive Prozor-Rama 2017.”

Stručne radionice na “Danima šljive Prozor-Rama 2017.”

Organizacijski odbor Sajma poljoprivrede, prehrane i turizma „Dani šljive Prozor – Rama 2017“ i ove godine se potrudio organizirati kvalitetne prateće manifestacije ovoj već tradicionalnoj, 12. po redu sajamskoj manifestaciji.

Prvog dana Sajma, u ponedjeljak, održati će se predavanje na temu: Mogućnosti razvoja proizvodnje šljive, brendiranje i  zaštita zemljopisnog podrijetla. Predavač je prof.dr. Vjekoslav Selak. Tema je vrlo aktualna jer je općina Prozor – Rama pokrenula projekt revitalizacije nasada šljive, kako bi poljoprivrednicima pomogla nadoknaditi šljivike izgubljene zbog bolesti šarke.

Drugog dana Sajma održati će se predavanje na temu turizma: Razvoj turističkih proizvoda kroz korištenje lokalnih resursa. Voditelj radionice će bit Miro Matošević, direktor Turističke zajednice  Srednje bosanske županije.

Osim ovih radionica, u okviru Sajma će Agencija za promociju stranih ulaganja u BiH održati  sastanak sa lokalnim poduzetnicima koji planiraju raditi sa inozemstvom, na kojemu će prezentirati mogućnosti Agencije i ponuditi stručnu pomoć pri traženju inozemnih partnera.

Očekuje se dolazak i predstavnika nekoliko domaćih trgovačkih centara, a rezultat mogu biti sklopljeni dogovori o prodaji proizvoda koji budu izloženi na Sajmu.

Svi navedeni sadržaji značajno obogaćuju glavnu sajamsku izložbu poljoprivrede, prehrane i turizma ovogodišnjih Dana šljive u Prozoru -Rami.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing