• PRIČA O DUŠI: “Toma” dolazi u Prozor-Ramu
  • PRIČA O DUŠI: “Toma” dolazi u Prozor-Ramu
  • PRIČA O DUŠI: “Toma” dolazi u Prozor-Ramu

PRIČA O DUŠI: “Toma” dolazi u Prozor-Ramu

Regionalna filmska atrakcija “Toma” bit će premijerno prikazana u Prozor-Rami 6. studenoga u kinodvorani Doma kulture. Ramska publika će film moći pogledati u tri termina.

Prvo prikazivanje se očekuje već od 15:30 sati, a drugo u 18:00 sati. Oni koji pak imaju radni vikend u Dom kulture će moći na posljednje prikazivanje u 20:30 sati. Cijena ulaznice je 4 KM.

Film je ovo kojeg kritika i publika opisuju kao onaj na koji svi plaču i ne ostaju ravnodušni, a Tomina supruga Gordana Zdravković je emotivno doživjela premijeru filma te kazala: “Sinoć sam videla film i Toma je za mene sada opet živ. On je sa mnom uvek, ali kada sam sinoć videla film, to je bilo strašno. Milan Marić je u filmu 99 odsto Toma. Nisam mogla da verujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije interesovala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on hteo emociju. Da sazna šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica… Toliko podsećaju na Tomu da je to neverovatno.”

Od vrhunca slave do dna života

Film “Toma” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom skladanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Osim Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku kojeg ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život od djetinjstva u Pečenejvicima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić, koje će presudno utjecati na njegovu karijeru, ali i privatni život, dostizanje neslućene visine popularnosti, ali i dno života. Ovo je priča o duši.

Redatelj: Dragan Bjelogrlić

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Mirjana Karanović i drugi

Trajanje filma: 140 min

Žanr: Biografski

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing