PRIOPĆENJE HDZ 1990 PROZOR-RAMA: Izvucite se iz kaljuže laži i obmana

PRIOPĆENJE HDZ 1990 PROZOR-RAMA: Izvucite se iz kaljuže laži i obmana

Ovih dana smo svjedoci velikog bježanja nekih vijećnika od rada, odgovornosti  i od preuzetih zaduženja. Vođe HDZ BIH Rama odlučili su ne doći na tematsku sjednicu Općinskog vijeća. Odlučili su postupati suprotno svojim predizbornim obećanjima, odlučili su se kukavički sakriti kako novi vijećnici i javnost ne bi saznali stvarnost vezanu za JU Dom za stare i nemoćne osobe “Rama” na Šćitu. Ponavlja se ono što radi suosnivač, Humanitarna organizacija Kuća Mira, a to je bježanje od bilo kakvog rješenja i to samo iz loših političkih razloga.

Zato rukovodstvu HDZ BiH Rama poručujemo:

Nemojte obmanjivati svoje vijećnike i svoje glasače, pa i čitatelje vašeg stranačkog portala, tvrdnjama da je Načelnik općine oko Doma uradio nešto nezakonito. Nikakvog kršenja zakona nije bilo niti je nešto izgubljeno. Lažete da je Dom izgrađen bez građevinske dozvole, kao što lažete većinu stvari oko Doma. Građevinska dozvola i suglasnost vlasnika mogu se pogledati u nadležnoj općinskoj službi. Tužba na koju se pozivate urađena je temeljem zahtjeva Ureda za reviziju i njome se traži samo utvrđivanje vlasničke strukture sukladno ulaganjima te je nejasno kako utvrđivanje vlasničke strukture može nekomu smetati. Prije će biti da neki žele izbrisati i učiniti nevažnim veliko ulaganje Općine Prozor – Rama, veće od 2 milijuna KM, jer svako spominjanje ulaganja podsjeća na činjenicu da nova uprava Kuće Mira već pet godina nije ništa uložila u izgradnju Doma za stare i nemoćne.

Također, podsjećamo na poziv načelnika dr. Ivančevića da se žurno pristupi završetku izgradnje i opremanja Doma, jer na ovaj način nebrige on propada i umjesto vrijednosti postaje ruševina. Ako će se sve raditi po zakonu, neće izostati ni daljnja financijska sredstva iz općinskog proračuna, sve kako bi se zaposlilo tridesetak Ramljaka i zbrinulo naših osamdeset starijih i nemoćnih.

Zato još jednom poručujemo kolegama iz HDZ BiH Rama da se pokrenu, da se izvuku iz kaljuže laži i obmana te da krenu djelovati razmišljajući svojom glavom, da završe i pokrenu Dom onako kako su obećavali pred izbore, sve na korist svojim glasačima ali i cijelom puku ove općine. Mi vijećnici HDZ 1990 Prozor – Rama ćemo biti spremni na suradnju po ovom projektu, ali na zakonit način te ćemo naći način za izdvajanje dodatnih sredstava kako bi se Dom konačno završio, opremio i pustio u rad. Sigurni smo da će Načelnik dr. Ivančević provesti sve odluke koje donese Općinsko vijeće, te očekujemo da se u sve konačno uključi i Kapitul kao Skupština Kuće Mira.

 

U Prozor-Rami, 9.03. 2021. god.             

Klub vijećnika HDZ 1990 Prozor – Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar