Priopćenje  za javnost u vezi podignute optužnice Tužiteljstva BiH protiv firme Rama-Tex d.o.o. Prozor – Rama

Priopćenje za javnost u vezi podignute optužnice Tužiteljstva BiH protiv firme Rama-Tex d.o.o. Prozor – Rama

Obavještavamo sugrađane iz općine Prozor-Rama, naše poslovne partnere u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kao i poslovne partnere u inozemstvu o određenim činjenicama u vezi podizanja optužnice protiv naše firme Rama-Tex d.o.o. i odgovorne osobe Ivice Pavlovića i to za događaj iz 2015. godine.

Svjesni činjenice da podizanje predmetne optužnice može prouzročiti štetu u vezi ugleda naše firme, kao i štetu u poslovnom smislu, a imajući u vidu važnost postojanja firme na prostoru općine Prozor-Rama, broj sugrađana koje naša firma direktno ili indirektno zapošljava, te značajan utjecaj na privredne tokove i razvoj ovog područja, odgovorno tvrdimo da rukovodstvo i zaposlenici naše firme nikada do sada nisu bili optuživani za slične prekršaje, te da je svaki poslovni potez učinjen u skladu sa pozitivnim zakonskim i podzakonskim propisima koji su na snazi u Bosni i Hercegovini.

Također, tvrdimo da je podizanje optužnice isključivo rezultat odgovornosti trećih osoba i izigravanje ukazanog povjerenja koje naša firma u poslovnom odnosu mora imati.

S tim u vezi, čvrsto vjerujemo da ćemo u dokaznom postupku opovrgnuti navode iz optužnice, te dokazati da naša firma posluje časno i pošteno za dobrobit svih nas.

Isto tako, podržavamo rad Tužilaštva BiH i drugih pravosudnih institucija u smislu sankcionisanja svih nepravilnosti koje su neprimjerene kada je u pitanju privredno poslovanje na području BiH, te željno iščekujemo utvrđivanje konačne odgovornosti osoba u vezi predmetne optužnice.

Činjenica u vezi broja radnika koje naša firma zapošljava, kao i ukupan uticaj na privredni sustav županije, našu firmu gravitira u jedno od najboljih i najzdravijih firmi u Bosni i Hercegovini, sa redovnim uplatama osobnih dohodaka,  te redovnom izmirivanju obveza prema Mirovinsko-invalidskom osiguranju Federacije Bosne i Hercegovine, što sasvim sigurno ne bi postigli da nismo poštivali dobre poslovne obveze i prakse u privrednom poslovanju i pozitivne zakonske propise koji su na snazi u BiH.

 

S poštovanjem,  

UPRAVA FIRME

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar