Pripreme za BFC Certifikaciju

Pripreme za BFC Certifikaciju

Općina Prozor-Rama je, koristeći znanja i vještine koje se stječu kroz suradnju s Giz-om, Njemačkim društvom za međunarodnu suradnju, odlučila ući u značajan projekt certifikacije općine kao povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Europi.

Na radionici koju je s općinskim Povjerenstvom za LER organizirao GIZ dana 30. listopada 2014. godine konzultantica GIZ-a Mirjana Stanković i predstavnik Admir Vranić predstavili su vrlo obuhvatan proces certifikacije i brojne aktivnosti koje čekaju zadužene osobe i službe kako bi cijeli postupak certifikacije završio uspješno.

BFC certifikat (Business friendly Certifikate Sout East Europe) smatra se vrlo poželjnim za svaku općinu, jer njegovo posjedovanje i očuvanje znači puno veću otvorenost općine svim euro-integracijskim procesima i aktivnostima, posebice kroz povećanu sposobnost privlačenja investitora.

Pred općinom Prozor-Rama je stoga obuhvatan posao prilagođavanja dokumenata i procedura s onima koji odgovaraju traženom certifikatu i europskim standardima koji su definirani BFC certifikatom. 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar