• PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA
  • PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA

PRISJETIMO SE TKO NAS OPLJAČKA

Neki događaji i ljudi se nikada ne zaboravljaju. Pamti ih se po dobru ili lošem. Tema na kojoj oporbeni HDZ BiH i HSP grade političke stepenice su satkane od priče o radnim mjestima i odlascima iz Rame. U narednom tekstu podsjetiti ćemo se da su upravo tadašnji HDZ BiH i HSP činili okosnicu vlasti koja je omogućila odvoz strojeva iz tvornice UNIS. Upravo ta politička opcija želi doći ponovno na vlast. Ni na koji način se nisu ogradili niti odrekli počinjenih kriminalnih radnji. Umjesto da osude svoje prethodnike o tome što su radili oni su se dali za još jednim zloćudnim činom; prevara građana krađom identiteta, krađom glasova, krađom osobnosti. Što onda očekivati od takvih ako bi na slučajno došli na vlast? Što očekivati od takvih koji ne smiju u Hrvatsku zbog istražnih radnji. 

Nakon što je tijekom rata tvornica UNIS poslužila svojoj svrsi, a pripadnici Hrvatskog vijeća obrane su sačuvali sve strojeve i alate u toj tvornici, došla je na red privatizacija. Tvornica je proglašena od županijskog interesa te je privatizacijom upravljala županijska Agencija za privatizaciju.

Međutim, upravni odbor i upravu su činile u velikoj većini osobe iz tadašnjih struktura vlasti općine Prozor-Rama.

tužiteljstvo1tužiteljstvo2

Nakon što je iz UNIS-a odvezena Trajno žareća peć  na navodni remont u Kalesiju, stigla je prijava policiji i tužiteljstvu o nezakonitim radnjama. Bivši radnici su se digli na noge i poslali prijavu policiji i Tužiteljstvu. Započele su istražne radnje oko otuđenja strojeva, no sve je stalo na tome. Zanimljivo bi bilo znati zašto?

zapisnikUO1 zapisnikUO2

Odvoz strojeva je nastavljen uz blagoslov tadašnje općinske vlasti.

Bivši radnici su dostavili kopije različitih dokumenata koji svjedoče o bezočnoj pljački i uništavanju radnih mjesta koja su u svijet otjerala najmanje 200 ramskih obitelji.

Svakom pametnom dovoljno je pogledati samo dio ovih dokumenta koji govore o  sastanku Upravnog odbora, odvozu strojeva na navodni remont, poduzetim istražnim radnjama i bit će mu jasno tko je kriv za propast UNIS-a. Vidi se i zna se tko je i koja stranka uništavala općinu Prozor-Rama. Vidljivo je tko je tada i u čije ime odlučivao o bezočnoj pljački. Vidi se i zna se  tko je nagrađen poslom u županiji i Elektroprivredi HZ HB za „odrađen“ posao. Nagrađuju se stranački poslušnici poslom u javnim poduzećima.

nalog otpremnica

Realno bi bilo očekivati da se traži povratak strojeva natrag sa „remonta“ iz Kalesije. Isto tako bi bilo neophodno tražiti od vršitelja „remonta“ da isplati naknadu za stroj koji je proizvodio za to „remontno“ vrijeme. A od sudionika upućivanja strojeva na „remont“ i prodaju u druge tvornice svaka materijalna i moralna odgovornost. S obzirom u kakvoj pravnoj državi živimo prije će ti bezočni „izvoznici“ dobiti nagradu nego što će biti kažnjeni.

Narod koji podržava takve i ponovno im dadne glas u potpunosti se poistovjećuje s njima.

E.K.

OO HDZ-a 1990 Prozor-Rama

Izborni stožer

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar