Prof. dr. Diana Zelenika kandidat za člana Predsjedništva BiH

Prof. dr. Diana Zelenika kandidat za člana Predsjedništva BiH

Diana Zelenika, aktualna zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, bit će kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice  1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, piše  Klix.ba.

Dugogodišnja političarka, a po profesiji liječnik, bila je prvi favorit stranačkog predsjednika Ilije Cvitanovića s obzirom na njen, rad u državnom Parlamentu te doprinos unutar HDZ-a 1990. Diana Zelenika se u petak sastala sa Cvitanovićem, a epilog razgovora je bilo njeno prihvaćanje kandidature za Opće izbore koji će biti održani 7. listopada ove godine. Diana Zelenika, inače i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a 1990 Mostar, javnosti je poznata po čestom kritiziranju politike člana Predsjedništva BiH i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, s toga je sigurno da će izborna borba za mjesto kolektivnog šefa iz reda hrvatskog naroda biti veoma interesantna.

Pored Zelenike, kandidaturu za istu funkciju već su obznanili Željko Komšić (Demokratska fronta) i Boriša Falatar (Naša stranka), a sljedeći tjedan  se očekuje da HDZ BiH službeno istakne svog kandidata.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar