U Hrvatskoj uhićen odbjegli krijumčar ljudi

U Hrvatskoj uhićen odbjegli krijumčar ljudi

Vozač kombija koji je krijumčario ilegalne migrante i koji je preksinoć u Donjem Srbu probio policijske blokade ugrozivši brojne živote, kasno popodne je uhićen i doznaje se da je riječ o stranom državljaninu.
Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, riječ je o državljaninu Srbije koji je uhićen u krugu od nekoliko kilometara od mjesta na kojem se dogodila pucnjava.

“U popodnevnim satima u Donjem Srbu uhićena je osoba za koju postoji osnovana sumnja da je počinila kazneno djelo i nalazi se na kriminalističkom istraživanju u policijskoj stanici u Zadru”, rekao je u Dnevniku Nove TV Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

“U pozadini su dobro organizirane kriminalne skupine koje kroz cijelu rutu razvijaju svoju kriminlane mreže i onda krijumčare za veliki profit i izlažu opasnosti migrante, druge osobe pa i policijske službenije”, istaknuo je Milina.

Na pitanje je li policija postupala ispravno ili ne kaže da su policijski službenici izloženi veliki rizicima.

“Za ovaj događaj je oformljen poseban stručni tim s obzirom na posljedice i mogu reći da su policijski službenici zakonito i po pravilima struke uporabili vatreno oružje. Može se uvijek govoriti o metodici. Netko je govorio o ježevima, ali u ovakvim situacijama možda bi to bilo još pogibeljnije, jer smo imali situaciju izlijetanja u obijesnoj vožnji krijumčara da zaobiđe sve prepreke. Da su bili ježeve i na cesti to bi možda izazvalo još veću tragediju”, objašnjava.

Iste je noći kada se zbila pucnjava u Donjem Srbu, u Zagrebu zaustavljen još jedan kombi s 11 migranata. Krijumčar, državljanin Srbije je pokušao pobjeći, no policija ga je uhitila. Karlovački policajci su pak u samo tri dana uhitili četiri hrvatska državljana koji su u dva kombija krijumčarili ukupno 35 migranata. Nije ni čudo jer sve su legalne rute prema Europi zatvorene, a u Bosni i Hercegovini trenutačno se oko 4000 migranata nada probiti do Europske unije.

Podsjetimo, prevozeći ilegalne migrante krijumčar je probio čak tri policijske barikade zbog čega je policija zapucala.

Maloljetni migranti koji su pri tome ranjeni oporavljaju se u zadarskoj bolnici, a njihove su obitelji smještene u Zadru kako bi mogli biti uz njih. Ostali migranti iz kombija trenutačno su u zagrebačkom hotelu za azilante Porin.

“Stručni tim je jučer cijeli dan na terenu, utvrđuju se sve okolnosti. Naravno da nam je žao što je došlo do ranjavanja djece u ovoj situaciji. Međutim mi moramo aktivno štititi hrvatske granice”, rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije RH.

 

(Izvor. Dnevnik.hr/Agencije)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar