Prognoza vremena za ovaj tjedan, pretežno oblačno vrijeme

Prognoza vremena za ovaj tjedan, pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim dijelovima. U Hercegovini i u Krajni umjereno oblačno.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -9 stupnjeva, Drvar -3, Ivan-sedlo -2, Bugojno, Jajce, Sarajevo-Bjelave i Stolac 0, Bihać, Livno i Sanski Most 1, Mostar i Tuzla 2, Grude 3, Gradačac i Zenica 4, Neum 7 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima, mjestimično u Bosni i sa slabim snijegom u višim područjima. Tokom dana, većem dijelu Bosne se očekuju slaba kiša, a na planinama i višim područjima snijeg ili susnježica. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna od 2 do 8, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.03.2021 (Srijeda): umjeren do pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine sunčano. U većem dijelu Bosne se očekuju slaba i povremena kiša ili susnježica. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 18.03.2021 (Četvrtak): u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Poslije podne i večernjim satima, u Bosni se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 19.03.2021 (Petak): umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 5 do 12 stupnjeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar