Program “Europa za građane” predstavljen u Mostaru

Program “Europa za građane” predstavljen u Mostaru

Prijaviti se mogu gotovo svi, od jedinica lokalne uprave, vladinih institucija, nevladinih organizacija, udruga itd.

EU info centar je u suradnji s Ministarstvom pravosuđa BiH jučer u City hotelu organizirao prezentaciju i raspravu o programu “Europa za građane” 2014. – 2020., na kojima su se sudionici upoznali s mogućnostima koje nudi spomenuti program. Cilj prezentacije je prenijeti praktična znanja o programu kako bi se ojačali kapaciteti za pisanje uspješnih prijava za program EU. Program “Europa za građane” je program EU koji preko projekata podržava uključivanje građana u proces europskih integracija, jačanje europskog identiteta zasnovanog na zajedničkim vrijednostima te jačanje razumijevanja i tolerancije među građanima EU, piše Večernji list BiH.

– Okupili smo se ovdje kako bismo prezentirali i raspravljali o programu za financiranje EU koji se zove “Europa za građane” i koji traje od 2014. do 2020. godine. Nadam se da će iz mostarske regije u idućem pozivu u okviru ovoga programa biti što više prijava, kazao je Saša Kolukčija, službenik za odnose s javnošću EU info centra u BiH, a na upit novinara tko se sve može prijaviti, objasnio je: – Potencijalni korisnici programa su gotovo svi, od jedinica lokalne uprave, vladinih institucija, nevladinih organizacija, udruga itd.

BiH je postala dio ovoga programa u studenom prošle godine. Tek smo krenuli u promociju programa, ali neke su se organizacije već prijavile i čekaju odgovore iz Bruxellesa, istaknuo je Kolukčija. Stručni savjetnik za razvoj civilnog društva pri Ministarstvu pravosuđa BiH Goran Kučera izrazio je zadovoljstvo što se prezentacija programa održava u Mostaru.

– Ovo je jedan od najjednostavnijih i najlakših programa za prijavu i zato je zanimljiv i manjim organizacijama civilnog društva, lokalnim tijelima vlasti, ali prijaviti se mogu i neprofitne organizacije. Sudionici prezentacije imali su priliku upoznati se i s onim što se nudi od programa, ali i obrascem za prijavu koji se smatra jednim od najjednostavnijih obrazaca za popunjavanje, što je motivirajuće kada je u pitanju prijava u okviru ovoga programa, kazao je Kučera.

V.L.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar