Projekt zadruge ProVita iz Prozor-Rame na finalnoj rang listi Via Dinarice za dodjelu bespovratnih sredstava

Projekt zadruge ProVita iz Prozor-Rame na finalnoj rang listi Via Dinarice za dodjelu bespovratnih sredstava

Projekt Mali zalogaj prirode zadruge ProVita iz Prozor-Rame našao se na finalnoj rang listi javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava za u okviru druge faze projekta Via Dinarica.

Ovaj projekt koji je ranije plasirao proizvode na police diljem BiH, sada se našao i na listi Prioritetne oblasti 1, a koja se bavi jačanjem procesa proizvodnje i prerade proizvoda u cilju integracije/uključivanja domaćih, tradicionalnih proizvoda u turističku ponudu duž staza Via Dinarice unutar jedinica lokalne samouprave, među kojima je bila i Prozor-Rama.

Tako se ova pozitivna priča iz ramske općine koja okuplja oko 15 žena u zadrugu ProVita, a koja se bavi proizvodnjom i plasmanom proizvoda od šipurka i šljive našla na stazama Via Dinarice.

Foto: DIVA Design

Tekst Ramskog Vjesnika o vrijednim članicama zadruge pročitajte na sljedećem linku:

„MALI ZALOGAJ PRIRODE“ : Ramski domaći pekmezi uskoro na policama trgovina u BiH

Projekat Via Dinarica je 16.3.2021. godine objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta Via Dinarica za podršku integraciji / uključivanju domaćih, tradicionalnih proizvoda (prehrambeni proizvodi, rukotvorine i suveniri) u turističku ponudu duž staza Via Dinarice u Bosni i Hercegovini.

UNDP je također zahvalio svim podnositeljima prijava na zainteresiranosti i trudu uloženom prilikom pripremanja projektnih prijedloga.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar