Prometuje se po suhom ili mjestimice vlažnom kolniku, po kotlinama slabija magla

Prometuje se po suhom ili mjestimice vlažnom kolniku, po kotlinama slabija magla

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini puteva u našoj zemlji prometuje po suhom ili mjestimice vlažnom koloniku. Slabija magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine, ali ne utječe bitnije na odvijanje prometa.

Zbog redovnog servisiranja lijeve tunelske cijevi tunela Gaj i Igman zatvorena je lijeva strana autoceste, dionica Sarajevo zapad-Lepenica ( smjer Lepenica – Sarajevo zapad). Uz postavljenu privremenu signalizaciju promet će se odvijati dvosmjerno desnom stranom autoceste do okončanja radova.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona prometuju jednim trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

U tijeku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je promet reguliran semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također na ovoj dionici u tijeku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je promet na mjestu radova usporen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing