Promijenjen program posjete: Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel neće doći u Mostar

Promijenjen program posjete: Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel neće doći u Mostar

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel dolazi danas u glavni grad Bosne i Hercegovine. Iako je planirano da boravi dva dana u BiH, kako saznaje portal “Avaz”, zbog obveza morat će se ranije vratiti u Bruxelles.

Prvobitno je bilo planirano da nakon Sarajeva otputuje u Mostar, ali je program posjete promijenjen

Program je da se predsjednik Europskog vijeća Michel sastane s članovima Predsjedništva, čelnicima vladajuće državne koalicije i gradonačelnicom Sarajeva. Tijekom sastanaka, Michel će podvući novi zamah za proširenje EU na zapadni Balkan, istovremeno pozivajući lidere da postignu napredak u reformama navedenim u 14 ključnih prioriteta, kao i da okončaju političku krizu i prevldaju nedostatak povjerenja i dijaloga.

On će također razgovarati o novoj geopolitičkoj stvarnosti koja je rezultat ruskog rata u Ukrajini i naglasiti važnost jedinstva u suočavanju s ruskom agresijom, uključujući usklađivanje sa sankcijama. Planirano je i da će predsjednik Europskog vijeća davati izjave nakon sastanka s članovima Predsjedništva.

Podsjetimo, Dragan Čović, predsjednik HNS-a i lider HDZ-a ranije je izjavio je kako će 22. svibnja biti održana nova runda razgovora u vezi izmjena Izbornog zakona kojoj će prisustvovati predstavnici Europske administracije s najviših razina.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar