Promjena vremena u BiH, bit će pljuskova, grmljavine…

Promjena vremena u BiH, bit će pljuskova, grmljavine…

U BiH je tijekom vikenda bilo sunčano i vruće. A sada se očekuje pogoršanje vremenskih prilika, koje će biti praćeno pljuskovima i grmljavinom te padom temperature.

Sunčano uz malu do umjerenu naoblaku očekuje se danas, 28. kolovoza. Prema kraju dana očekuje se jače naoblačenje sa zapada, što u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Vjetar će biti slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura bit će od 19 do 27, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 33, na sjeveroistoku Bosne do 39 stupnjeva.

Sutra će biti umjereno do uglavnom oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni. Poslijepodne u sjevernim područjima Bosne vjetar u skretanju na sjeverni. Jutarnja temperatura bit će od 14 do 20, a dnevna od 18 do 24, na sjeveroistoku BiH do 30 stupnjeva.

U srijedu će biti umjereno do uglavnom oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab u Hercegovini jugoistočni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura bit će od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 27 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak će biti uglavnom oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar će biti slab, u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura bit će od 14 do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 26 °C. •

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar