Promocija novih 55 doktora znanosti na Sveučilištu u Mostaru

Promocija novih 55 doktora znanosti na Sveučilištu u Mostaru

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru svečano je promovirano 55 doktora znanosti i umjetnosti. Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić je istaknuo da je ovo veliki dan kako za ovu visokoškolsku ustanovu, tako i za društvo. “Oni pokuzuju da se u životu može uspjeti kada se postave ciljevi i oni tome danas svjedoče. Ulaze u jedan elitni razred društva i pokazuju kako su svi ciljevi dostižni. To je ujedno i poruka za mlade te za sve one koji teže, jednog dana, postati doktori znanosti”, dodao je Tomić.

“Današnjim hodom smo htjeli pokazati gradu i svijetu što to radi sveučilište, kakve ima rezultate i kako će ovi ljudi pomoći društvu”, izjavio je rektor. Svečanosti je prethodila povorka doktoranata, rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića i ostalih članova uprave Sveučilišta u Mostaru od rektorata na Rondou do stadiona pod Bijelim Brijegom gdje je upriličeno fotografiranje ‘milenijske’ fotografije, a potom su se svi uputili na svečanost promocije. Ova promocija je po broju doktoranata najveća promocija doktora znanosti i umjetnosti u povijesti Sveučilišta u Mostaru. “Trebalo je uložiti puno truda i volje, ali se na kraju isplati. U našem poslu je jako bitan rad sa studentima, i rad u akademskoj zajednici”, kazala je u kratkoj izjavi dr.sc. Martina Šoljić.

Osim što je ova promocija bitna poruka mladima i velik poticaj, također govori i o tome koliko su doktorski studiji na Sveučilištu kvalitetni i koliko se može napredovati s gostujućim profesorima, dimenzionirati takve doktorske studijske programe (treći ciklus) koji daje svoje apsolutne rezultate. “Kada je riječ o tom trećem ciklusu, mi ove godine da bi ga ojačali, ulazimo u tematsko vrednovanje s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje RH. Onda idemo u reakreditacije doktorskih studija. U budućnosti želimo doktorske studije na engleskom jeziku i doktorske studije s drugim Sveučilištima iz europskih zemalja”, istaknuo je rektor. Rektor je pozvao doktorante da svakodnevno nastave svoj rad i istraživanja kako bi učinili društvo i svoju profesiju još boljom i kvalitetnijom.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar