• Promocija publikacije “Priče o odlasku i povratku u Prozor-Rama i Gornji Vakuf/Uskoplje”
  • Promocija publikacije “Priče o odlasku i povratku u Prozor-Rama i Gornji Vakuf/Uskoplje”

Promocija publikacije “Priče o odlasku i povratku u Prozor-Rama i Gornji Vakuf/Uskoplje”

Promocija publikacije „Priče o odlasku i povratku“ održat će se:

-u Prozor-Rami u srijedu 26.5.2021. godine u 18 sati, u Domu kulture Prozor-Rama

-u Gornjem Vakufu-Uskoplju u četvrtak 27.5.2021. godine u 18 sati, u Domu kulture Gornji Vakuf-Uskoplje

Na promociji će govoriti autori priča, i suradnici na projektu Josip Mlakić, književnik, Goran Božičević, mirovni aktivist, i Jasminka Drino Kirlić i Marija Beljo, koordinatorice općina učesnika. Program će voditi Branka Dijaković, novinarka.

Duboko smo uvjereni da svako ima priču za podijeliti. Nažalost, mnoge od njih ostanu neispričane. Stoga smo, u okviru projekta “Priče o odlasku i povratku”, tokom 2020. godine, okupili stanovnike dvije susjedne općine, različite po dobi, spolu, vjeroispovjesti, obrazovanju, a slične po tome što imaju hrabrosti i želje da ispripovjedaju vlastitu priču, da čuju druge i da ih se čuje.

Prije nego su priče konačno oblikovane, uz pomoć našeg renomiranog književnika Josipa Mlakića, priče su sazrijevale i dijelile se u užem krugu, a želja je autora da one sada nađu put do svojih čitatelja.
Neslućena vrijednost koju svaka od ovih priča nosi u sebi, kao i naša želja da otkrijemo i podijelimo, dosad neispričane priče običnih ljudi u neobičnim vremenima, razlozi su zbog kojih želimo da se one čuju, u što većoj mjeri, u zajednicama iz kojih su potekle, ali i šire.

Elektronsku verziju publikacije možete pronaći na sljedećem linku:

https://www.cssp-mediation.org/our-projects/bosnia-and-herzegovina/price-o-odlasku-povratku/

CSSP Berlin centar za integrativnu medijaciju osnovan je 2006. godine, a od 2008. sa sjedištem u Sarajevu uspješno provodi projekte iz oblasti medijacije i dijaloga širom Bosne i Hercegovine. Projekte CSSP-a financira Ministarstvo vanjskih poslova Savezne republike Njemačke.

Za više informacija: Emir Krehić; 061 173 001; [email protected]

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar