‘Prošao’ korona zakon, a ostala gorčina u zastupnika HDZ 1990., sve im odbili

‘Prošao’ korona zakon, a ostala gorčina u zastupnika HDZ 1990., sve im odbili

Zastupnici HDZ-a 1990. nisu zadovoljni sjednicom skupštine, koja je okončana jučer u kasnim poslijepodnevnim satima u Gradskoj vijećnii Mostara. Njihovi prijedlozi, amandmani nisu prihvaćeni, a tražili su da se pomogne i medijima, kojima rad nije zaustavljen, a gubili su oglašivače, te onima koji su dobili otkaze. Unatoč tome, digli su ruke “za”.

Devedesetnik zastupnik Odak kaže da su tražili da izvješće Stožera HNŽ-a, da se zna što se radilo i nabavljalo za vrijeme epidemije. “Rekli su da ćemo to dobiti na jednoj od idućih sjednica. Znači, zakon donosimo pa ćemo poslije saznati informacije o tome što se radilo, što se nabavljalo, na koji se način nabavljalo te tko su odgovorni ljudi”, priča Odak.

Podsjeća da je Klub HDZ 1990 uložio amandman pomoći medijskim kućama, jer je dobro poznato koji su teret mediji iznijeli u ovoj krizi.

“Riskirali su svoje živote i zdravlje. Novinari su bili stalno na licu mjesta kako bi izvještavali pučanstvo županije o mjerama koje se poduzimaju te su informirali ljude o svim mjerama. Zanimljive su bile sjednice Stožera gdje su se na početku korektno odnosili prema novinarima, a nakon toga kada su za njih postavljana neugodna pitaja to su izbjegli time da su uzimali prije pressice pitanja novinara pa su selektivno odgovarali na pitanja koja su njima odgovarala. Odbili su amandman obrazloženjem da u proračunu Županije već ima 400 000 maraka za medije. Ironično sam ih osobno upitao da li je to samo za stranačke medije. Premijer je također ironično odgovorio “Pa zna se tko treba da dobije”, prepričava Odak.

“Na kraju su inzistirali da se glasuje o dva zaključka koja smo  predložili. Jedan se odnosi na to da se javno objavi spisak svih gospodarskih subjekata koji ispunjavaju uvjete na apliciranje na ova sredstva i nakon toga da se objavi spisak onih koji su dobili ta sredstva i u kojem iznosu. Tako da ne bi bilo dogodilo u našoj Županiji nekakvi respiratori, maske, viziri takve stvari. Mi smo glasali za ovaj korona zakon kako ne bi bilo zastoja. Ipak koliko toliko sredstava će biti za pomoć ljudima koji su ostali bez posla ili im je bio zabranjen rad u ovoj situaciji”, kazao je za hercegovina.info Ivan Odak predsjednik OO-a HDZ-a 1990. Čitluk.

 

/Izvor: Hercegovina.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar