Prosinečki pozvao Marijana Ćavara u reprezentaciju BiH

Prosinečki pozvao Marijana Ćavara u reprezentaciju BiH

U Trening centru Nogometnog/fudbalskog centra u Zenici danas su se okupili kandidati za seniorsku nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine s kojom će novi izbornik Robert Prosinečki nastupiti na američkoj mini turneji, tijekom koje će odigrati susrete s SAD i Meksikom.

Nakon okupljanja izbornik Robert Prosinečki se obratio javnosti i najavio program mini priprema prije nego sa stručnim stožerom odabere igrače koji će putovati u Ameriku.

– Veseli me što imamo dvije jake utakmice u SAD-u i vidjet ćemo do polaska koliko su igrači spremni i tko može putovati u Ameriku. Izbornik „U-21″ selekcije Vinko Marinović mi je mnogo pomogao oko tima, a imamo i tri dana za upoznavanje. Pokazat ćemo igračima koji su naši zahtjevi prema njima, svi će imati priliku da se pokažu i nadam se da će biti tu kandidata za „A” reprezentaciju i u budućnosti. U Trening kampu imamo sve što nam je potrebno da se pripremimo za predstojeće utakmice – kazao je Prosinečki.

Nogometaš Marijan Ćavar koji je ove zime iz Zrinjskog prešao u Eintracht iz Frankfurta presretan je što se prvi put našao na popisu „A” reprezentativaca.

– Nova godina nije mogla bolje početi za mene. Dobio sam poziv u reprezentaciju i potpisao ugovor s Eintrachtom. Nastavit ću i dalje da radim i nadam se da će biti još bolje. Na svakom treningu se maksimalno trudim i pokušat ću na taj način da se nametnem izborniku. Pred nama su dvije dobre utakmice i vjerujem se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu – rekao je Ćavar.

Pored njega priliku da debitira u „A” selekciji imat će i iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović koji je istaknuo da godine za igranje u reprezentaciji nisu bitne.

– Možeš igrati ili ne možeš. Čast i privilegija mi je što sam pozvan u reprezentaciju i nadam se kako ću ovaj poziv opravdati. Moramo u ovim utakmicama pružiti sto posto svojih mogućnosti i pokazati da i u Premijer ligi BiH ima igrača na koje se može računati za „A” tim – istaknuo je Ahmetović.

U naredna tri dana izbornik Robert Prosinečki i stručni stožer će analizirati mogućnosti pozvanih igrača za prvu reprezentativnu aktivnost u ovoj godini, a sutra će, ponedjeljak 22. siječnja, na press-konferenciji priopćiti trenutno stanje u igračkom kadru, s obzirom na to da ima i nekoliko ozlijeđenih igrača.  (Fena)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar