Zakon o trošarinama donosi velika poskupljenja počevši od cijena goriva

Zakon o trošarinama donosi velika poskupljenja počevši od cijena goriva

Izglasavanje Zakona o trošarinama donijelo je probleme običnim građanima u BiH. Naime, cijene će najprije početi rasti za gorivota, a onda će nastati lančana reakcija. Zastupnici su izravno izglasali poskupljenja i teži život građanima umjesto da se bore za povećanja standarda života uključujući primjerene plaće za rad i život dostojan čovjeka. Stoga se ne treba čudi da sve više građana odlazi iz BiH. Trebalo bi pobrojati sve zastupnike koji su glasovali za teži život.

Cijena goriva na većini benzinskih crpki u BiH ovih je dana probila barijeru od dvije marke, točnije, gorivo se prodaje po cijeni od 2,01 KM po litri, pa bio to dizel ili benzin. Ako računate kako je to posljedica nedavno usvojenoga Zakona o trošarinama, varate se. Primjena zakona počinje 1. veljače, a tada se očekuje novo povećanje.

Primjena se neće odgoditi

Sigurno je kako naftaši neće čekati eventualnu žalbu i razrješenje situacije s tri jezičke verzije teksta izmjena Zakona o trošarinama, primjena će početi već 1. veljače. Kako se predviđa, zbog dodatnih trošarina na naftu i naftne prerađevine, benzin i dizel će poskupjeti za 0,15 KM plus PDV, što znači da će biti skuplji za 18 feninga. Tako će litra dizela Euro 5 stajati 2,09 KM, a litra bezolovnoga benzina 2,08 KM. Ipak, najviše će poskupjeti plin

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar