Proslavljen patron župe Presvetog Srca Isusova u Prozoru

Župa Presvetog Srca Isusova Prozor danas,12. lipnja 2015., slavi svoj patron.

 
Svečano misno slavlje, pred mnoštvom vjernika i 7 svećenika koncelebranata, predvodio je fra Stipan Radić,župnik u župi sv. Ante u Banbrdu.

Samoj proslavi prethodila je duhovna priprava. Sv. misu prvoga dana trodnevnice predvodio je fra Andrija Jozić, drugoga dana fra Miljenko Petričević, a Misu uočnicu predvodio je fra Ilija Jurić.


Prije svečane mise na današnjoj proslavi patrona, vjernici su imali priliku pristupiti osobnoj ispovijedi te obaviti pučke pobožnosti – obilazak Isusovog kipa te župne crkve.


U završnom dijelu prigodne i nadahnute propovijedi, fra Stipan je pozvao nazočne da pronađu put do Srca Isusa Krista i da u Njemu potraže utočište, da upišu svoje ime, svoj život kako bi se uvjerili u u istinitost riječi „Dođite i vidite kako je dobar Gospodin“!

Pjevanje tijekom ovoga misnog slavlja animirao mješoviti Župni zbor pod vodstvom s.Olge Kikić, SMI.


Svoj obol euharistijskom slavlju dali su prozorski sjemeništarci, „maleni ministranti“ te đakon Ljuban Zelenika koji je pjevajući navijestio tekst prigodnog Evanđelja.


Riječi dobrodošlice, čestitke, zahvale i obavijesti izrekao je mjesni župnik vlč. Stipo Knežević.

 
Župnik je na koncu svete mise pozvao sve vjernike i na vanjsku proslavu patrona u nedjelju 14. lipnja 2015. godine, kada će sveto misno slavlje u 11 sati predvoditi dr. Slavko Slišković, dominikanac.

Podsjećamo da će se u sklopu proslave patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor, sutra održati Dječji festival duhovnih šansona "Djeca pjevaju Isusu" s početkom u 18 sati, nakon svete mise koja će sutra zbog festivala biti u 17 sati.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar