Prosvjed studenata u Mostaru zbog dodatnog plaćanja

Prosvjed studenata u Mostaru zbog dodatnog plaćanja

Studenti su odbili objašnjenja dekana Fakulteta prirodoslovno-matematičkih znanosti Marija Vasilja o plaćanju dodatnog ispitnog roka u travnju te se on vratio u prostorije fakulteta.
Naime, zbog dodatnog plaćanja ispitnih rokova nezadovoljni studenti izišli su danas ispred zgrade Fakulteta prirodoslovno-matematičkih znanosti kako bi prosvjedovali.
''Odluka o plaćanju ispita u travnju je donesena samo 20 dana prije ispitnih rokova'', rekli su nezadovoljni studenti za portal Bljesak.info te da je sporna odluka objavljena na Facebooku te da nije javno objavljena na fakultetskoj referadi.
Radi se o odluci da se nakon redovnog roka u travnju, koji je besplatan, plaća dodatni rok 50 KM ukoliko student želi izaći na ispit. 
Ističu kako je ovakva odluka donesena samo na njihovom fakultetu.

U međuvremenu, jednoj studentici u zgradi Fakulteta je pozlilo te je intervenirala Hitna pomoć. 
Komentare o prosvjedu pokušali smo dobiti i na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti, no zbog sastanaka nitko nam ni u Dekanatu ni u Pravnoj službi, nije bio u mogućnosti komentirati studentske prosvjede.
Studenski zbor Sveučilišta u Mostaru nije nam mogao komentirati današnji prosvjed jer nisu bili upoznati s njim, a predsjednica Zbora Janja Marušić, obećala nam je komentar nakon što se upozna sa situacijom.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar