Prvi potez: Čović zatražio novac za smještaj i odvojeni život

Prvi potez: Čović zatražio novac za smještaj i odvojeni život

Čelnik HDZ-a BiH, HNS-a te izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH Dragan Čović prvi se obratio Službi za zajedničke poslove zahtjevom za naknadu troškova za odvojeni život i smještaj, objavio je Klix.

Kako je potvrđeno sarajevskom portalu, Čović je, kada je riječ o izaslanicima iz Doma naroda, prvi podnio ovakav zahtjev.

”Učinio je to nepuni tjedan nakon konstituiranja Doma naroda Parlamenta BiH”, navodi Klix i dodaje kako bi Čoviću trebalo pripasti oko 270 KM, s obzirom na udaljenost prebivališta od mjesta rada. Inače, pravo na ovu naknadu imaju svi zastupnici u Zastupničkom domu, kao i izaslanici u Domu naroda koji žive i rade izvan mjesta prebivališta njihove obitelji, a koje je udaljeno 50 ili više kilometara.

Također, njima, a samim time i Čoviću pripada 500 KM mjesečno za troškove smještaja. Također, imaju pravo i na naknadu za prijevoz kako bi posjetili svoje porodice i to četiri puta mjesečno. Visina ove naknade zavisi od udaljenosti mjesta njihovog stanovanja do mjesta u kojem im žive obitelji.

Klix podsjeća kako mjesečna neto plaća člana Kolegija Doma naroda iznosi oko 4.500 KM. Uz topli obrok i odgovarajuće naknade svaki izaslanik dodatno inkasira oko 1.000 KM. Također, Čović je podnio i zahtjev za izdavanje bloka za reprezentaciju, što ga sljeduje kao prvog zamjenika predsjedatelja Doma naroda.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing