Prvi radni dan nove predsjednice

Prvi radni dan nove predsjednice

Prvi je radni dan nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Na Pantovčaku će je dočekati svečano postrojeni pripadnici Oružanih snaga. Prema najavi prvog će dana na dužnosti predsjednice Republike donijeti odluku o imenovanju savjetnika u svome uredu te odluku o osnivanju Savjeta za branitelje, vanjskog savjetodavnog tijela kojem će na čelu biti Ante Deur. 

Oko podneva se očekuje posjeta braniteljima u njihovom šatoru u Savskoj 66 u Zagrebu gdje prosvjeduju od listopada.

Riječ je o volonterskom tijelu, a ostali članovi Savjeta bit će imenovani u koordinaciji s braniteljskim udrugama. Deur je predsjednik je Zbora gardijskih brigada i jedan je od organizatora prosvjeda u Savskoj ulici. 

 
Glasnogovornik ureda izabrane predsjednice luka Đurić da je Kolinda Grabar-Kitarović odabrala najuži tim suradnika, odnosno savjetnika. Većinom je riječ o mladima i široj javnosti – manje poznatim kadrovima.

Savjetnik za vanjsku politiku bit će Dario Mihelin, za nacionalnu sigurnost Josip Buljević, a za obranu komodor Ivica Tolić. Za unutarnju politiku savjetnik će biti Mate Radeljić, a za europske fondove, poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Mladen Pavić. Šefica kabineta bit će Anamarija Kirinić,Domagoj Juričić bit će predstojnik Ureda, a Natalija Hmelina šefica protokola. Predsjednica će imati i savjetnika za gospodarstvo, a tu će funkciju, do njezine konačne odluke, obavljati predstojnik Ureda Domagoj Juričić. 
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar