Prvi tim HNK “Rama” započeo s pripremama za novu sezonu

Prvi tim HNK “Rama” započeo s pripremama za novu sezonu

Seniori HNK “Rama” u subotu su, 9. srpnja, krenuli s pripremama za novu sezonu u Drugoj ligi Federacije BiH – Grupa Jug, a koja počinje sredinom kolovoza.

“Na prvom treningu okupilo se 14 igrača, dok ih je nekoliko bilo odsutno zbog poslovnih obaveza te se očekuje da će se u narednim danima većina njih priključiti treninzima”, kažu iz kluba.

Kao i prethodne sezone, trener seniora ostaje Stipo Babić, sjajan mladi trener koji je u prošloj sezoni Rami donio najbolji plasman u novijoj povijesti kluba.

Mlađi igrači za dobru budućnost kluba
“Posljednja sezona, sveukupno gledano, je bila jako dobra za nas. Dobro četvrto mjesto, puno mlađih, domaćih igrača koji su pokazali da možemo na njih ozbiljno računati. Šteta zbog ozljeda nekoliko igrača, pogotovo Josipa Markešića, i loma noge Luke Perana. Prednosti su bile jako dobre odrađene pripreme, volja ekipe za radom, pobjedom, druženjem, prijateljstvom i poštovanjem. Igrali smo dobar pressing svaku utakmicu, nismo preskakali igru kao prethodnih sezona. Lopta je puno više bila na zemlji, ali može to još puno bolje. Od nedostataka bih izdvojio mladost i neiskustvo, možda samog sebe kao trenera, a onda i igrača. Par utakmica smo izgubili baš zbog toga i neozbiljnosti, ali mislim da će to sljedeću sezonu biti puno bolje. Pripreme smo počeli 9. srpnja i fokusirat ćemo se kao i prije na snagu, korištenje što više pressinga u igri i kontrolu utakmice pogotovo što se tiče utakmica na domaćem terenu”, kazao je za Ramski Vjesnik trener seniora Stipo Babić.

Ove sezone u Drugoj ligi će se natjecati 16 ekipa (u prošloj sezoni bilo je 14), a nove ekipe u ovom rangu su HNK “Tomislav” koji je ispao iz Prve lige Federacije i vratio se u Drugu ligu te ekipa HNK “Kruševo” koja ulazi u viši rang iz Županijske lige HNŽ.

“Odlična sezona je iza nas, s izuzetno mladom ekipom napravili smo jako dobar rezultat. Čestitam svim svojim suigračima, posebno mlađim igračima koji su ove sezone prvi put dobili priliku igrati za seniore i pokazali da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti. Kroz cijelu sezonu vladala je odlična atmosfera u klubu. Imamo jednu jako složnu i karakternu ekipu. Naporno smo trenirali i sve to na kraju nas je nagradilo da završimo na ovako visokoj poziciji”, kaže kapetan ekipe Toni Dedić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar