PSG je i dalje favorit za osvajanje Lige prvaka

PSG je i dalje favorit za osvajanje Lige prvaka

Nakon poraza od PSG-a, ekipe koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka, trener PPD Zagreba Veselin Vujović nije bio zadovoljan ishodom, dodavši kako su loše branili polukontru gostiju.

“Čestitam na zasluženoj pobjedi ekipi PSG-a i kolegi Serdarušiću. No, nisam zadovoljan krajnjim rezultatom, jer to nije moguće kada izgubiš utakmicu. Jako loše smo branili polukontru. Naime, u teškoj smo poziciji jer nemamo igrače koji igraju o oba pravca. Ako napravim dobru obranu, ne možemo istrčati kontru, a ako napravim napad sa dobrim protokom lopte, ne stignemo se vratiti u obranu. To je nemoguća misija u koju se dovedem, pogotovo protiv ekipa kao što je PSG. Protiv nekih drugih to bi prošlo”, izjavio je Vujović nakon susreta 11. kola skupine A Lige prvaka u kojoj su rukometaši PPD Zagreba u srijedu u Areni pred 15.000 gledatelja poraženi od Paris Saint-Germaina sa 23-25 (10-15).

“Odigrali smo dobru obranu, pogotovo u drugom poluvremenu. Stevanović je odlično branio i doveli smo se u poziciju da na minus tri imamo tri napada. No, Mandalinić, Šebetić i Kovačević, koji su velike nade hrvatskog rukometa, još nemaju tu rutinu da rješavaju utakmice šutevima sa 10 ili 12 metara. PSG je i dalje favorit za osvajanje Lige prvaka. Na nama je da dobijemo Celje doma, a u gostima kod Veszpréma i Kiela odigramo najbolje što možemo, a onda ćemo vidjeti koga ćemo dobiti u nokaut fazi”, dodao je trener PPD Zagreba, prenosi Hina.

Krilo Zagreba Zlatko Horvat rekao je da mogu biti polovično zadovoljni.

“Trebali smo cijeli susret odigrati kao zadnjih 15 minuta. Nismo nikako mogli napravit polukontru i nedostajalo nam je tih laganih golova”, izjavio je Horvat.

Kod Zagreba najbolji je bio Stipe Mandalinić s pet golova, dok su Zlatko Horvat, Luka Šebetić i Domagoj Pavlović zabili po četiri. Vratar Ivan Stevanović, koji je branio samo u drugom poluvremenu, skupio je 13 obrana.

Goste je predvodio Danac Mikkel Hansen sa sedam pogodaka, dok su  Nikola Karabatić, Igor Vori i Daniel Narcisse zabili po tri.

Hrvatski trener Zvonimir Serdarušić, koji vodi PSG, istaknuo je da sa Zagrebom nije lako igrati pred 15.000 navijača, te je podsjetio da je i prije utakmice rekao da bi bio zadovoljan minimalnom pobjedom.

“Prije utakmice neki su mi govorili kako smo prejaki za Zagreb, a ja sam im rekao da pričaju gluposti i da bi bio zadovoljan minimalnom pobjedom. Počeli smo slabo, promašili smo nekoliko zicera. No, nakon toga dobro smo igrali u obrani, a i Omeyer je bio raspoložen. Imali smo rezultat, ali onda u drugom poluvremu 12 minuta nismo dali gol i Zagreb se je vratio i zaprijetio. Na kraju mogu reći da sam zadovoljan što smo pobijedili. Da sa Zagrebom nije lako pred 15.000 navijača to sam znao, a sada znaju i svi drugi”, izjavio je Serdarušić.

Hrvatski reprezentativac u redovima PSG-a Igor Vori čestitao je Zagrebu na borbenom susretu.

“Utakmica je malo podsjećala na onu u Parizu. Iako smo se odvojili na sedam razlike početkom drugog poluvremna, dozvolili smo si da se Zagreb približi , ali na našu sreću to nisu iskoristili. Važno je da smo osvojili dva boda pred jednom fenomenalnom publikom. Gledatelji su mogli uživati u rukometnom spektaklu”, rekao je Vori.

U sljedećem kolu, 21. veljače, PPD Zagreb gostuje kod još jednog od favorita Lige prvaka mađarskog Veszpréma

Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar