Putin zbog uznapredovale Parkinsonove bolesti pati od stalne vrtoglavice i glavobolje

Putin zbog uznapredovale Parkinsonove bolesti pati od stalne vrtoglavice i glavobolje

Prema izvorima iz Kremlja ruski predsjednik Vladimir Putin pati od vrtoglavice i glavobolje dok se bori protiv Parkinsonove bolesti koja sve više napreduje.

Kako navode izvori iz Kremlja Putin sve više pribjegava korištenju dvojnika na javnim događajima kako mu se zdravlje pogoršava. Ovime se potvrđuju glasine da je Putin ozbiljno bolestan, a nedavni špijunski dokumenti koji su procurili također su spominjali Parkinsonovu bolest.

Izvor također spominje i rak gušterače koji direktno utječe na njegova javne nastupe i dovodi u pitanje njegovu sposobnost da učestvuje u velikim događajima. Dodaje se kako će se Putinovi liječnici sastati sljedećeg tjedna kako bi razgovarali o liječenju Parkinsonove bolesti.

Prema izvoru iz Kremlja Putinovo loše zdravlje je izazvalo otkazivanje brojnih sastanaka i obraćanja prošlog tjedna

Putin je u srijedu otkazao svoju drugi službeni posjet u sedam dana, što je ponovo potaklo nova nagađanja o njegovom lošem zdravstvenom stanju.

Odustao je od posjeta Peskovu, gradu koji se nalazi na samoj granici Rusije u neposrednoj blizini Latvije i Estonije. Zvanični razlog otkazivanja puta su bili “nepovoljni uvjeti za let”. No činjenica je da su aerodromi bili otvoreni te da je tog dana iznad Peskova bilo potpuno vedro nebo.

Putin je također otkazao i tradicionalnu press konferenciju za medije na kraju godine, obraćanje ruskom parlamentu i novogodišnju hokejašku utakmicu. Ova brojna otkazivanja potakla su nagađanja o njegovom zdravstvenom stanju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar