Radnici u Bihaću svom kolegi za Novu godinu kupili automobil

Radnici u Bihaću svom kolegi za Novu godinu kupili automobil

”Istina, automobil je polovan, ali je u vrlo dobrom stanju i nadam se da će ga služiti dugo”, dodao je Selimović.

Uposlenici kolektiva SMM Bihać – Turija u zajedničkoj akciji, počastili radnog kolegu Sead Hodžić jednim skromnim poklonom – Fiat Punto – , Sejo neka je sa srećom, živ i zdrav bio !!
Fotografija SMM Bihać-Turija.
Fotografija SMM Bihać-Turija.
Zaposlenici poduzeća ‘SMM-Turija’ iz Bihaća uljepšali su praznike svom kolegi s posla Seadu Hodžiću kupivši mu – automobil Fiat Punto. Zaposlenici su na tu ideju došli spontano i svi su izdvojili dio novca kako bi pomogli kolegi, rekao je vlasnik tvrtke Muhamed Selimović. ”Sead se zaposlio prije godinu dana kod nas i to je jedan vrijedan i zlatan dečko. Prije mjesec dana položio je vozački ispit, ali problem je što nema automobil i uvijek se muči kako da se doveze do posla, s obzirom na to da ne živi tako blizu”, rekao je Selimović za Nezavisne novine.
Ono što Hodžić zaradi na poslu jedini je izvor prihoda za njega i njegovu višečlanu obitelj, inače slabijeg imovinskog stanja. ”Istina, automobil je polovan, ali je u vrlo dobrom stanju i nadam se da će ga služiti dugo”, dodao je Selimović. Hodžić je za Nezavisne novine rekao da nije očekivao ovakvo iznenađenje. ”Kad sam došao na posao, dočekao me je cijeli kolektiv i ispočetka nisam znao o čemu se radi. Morao sam hodati zatvorenih očiju, a kada sam ih otvorio, imao sam što vidjeti. Ovo je najljepši novogodišnji poklon koji sam mogao dobiti, čak je bio uvezan crvenom vrpcom”, rekao je presretni Hodžić i dodao da je ovo veliki dokaz prijateljstva i kolegijalnosti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar