U “STOLNOM HRVATSKOM GRADU” – Nema Isusa ni treći dan, umjesto Njega stavili – cjepanicu!!!

U “STOLNOM HRVATSKOM GRADU” – Nema Isusa ni treći dan, umjesto Njega stavili – cjepanicu!!!

Ni u subotu, 29. prosinca, nitko od mjerodavnih nije se osjetio odgovornim i pozvanim da nadomjesti figuru Isusa u Božićnim jaslicama i prikazu Svete obitelji na Trgu hrvatskih velikana (Rondo) u Mostaru. Umjesto Isusa našao se i neki posprdni šaljivdžija koji je na mjesto gdje se nalazio maleni Isus stavio – cjepanicu.

Treći je dan od kada su nepoznate ososbe ukrale figuru Isusa iz Božićnih jaslica u Mostaru, a da do sada nitko nije  reagirao i ispravio više nego očiti nedostatag Božićnih jaslica.

Ipak, Mostar se može pohvaliti da je jedino mjesto na svijetu gdje Božićne jaslice ne moraju podrazumijevati i Novorođenog Isusa.

I to sve se događa u gradu kojeg pojedine “hrvatske perjanice” nazivaju “stolnim hrvatskim gradom”. Na samom Trgu često se odvija politički marketing i samopromocija, kao i defile, odnosno, mimohod doživotnih predsjednic(k)a braniteljskih udruga – dakako, svi u ulozi interesnih, profesionalnih polagača vijenaca i palitelja svijeća, ispred spomenika hrvatskim braniteljima, dok se ovi potonji, u većini, tako ne mogu nazvati.

Umjesto Isusa, u štalici je sada cjepanica. I nema prosvjeda.

Čestit Božić “stolnim Hrvatima”.

(Republikainfo.com/V.S.)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar