Radovi na rekonstrukciji tunela Jasen stvaraju sve veće probleme mještanima

Radovi na rekonstrukciji tunela Jasen stvaraju sve veće probleme mještanima

Radovi na rekonstrukciji tunela Jasen stvaraju sve veće probleme mještanima koji traže zabranu prometovanja vozilima iznad 7 tona nosivosti. Općina zatražila nadzor i uvođenje alternativnih pravaca. 

Prije početka radova na tunelu Jasen (kod skretanja za Ustiramu) na M 16-2 Jablanica – Prozor izgrađena je privremena, ali neadekvatna obilaznica.  U jednom dijelu je tako uska da teško može proći kamion iznad 7 tona nosivosti, posebice tegljač. Kako saznajemo od izvođača radova HP Investing, obilaznicu je bilo nemoguće proširiti zbog obiteljskih kuća koje su tu izgrađene i imovinsko pravnih odnosa.

Bez obzira na sve to, mještani imaju sve više problema, jer im se promet odvija tik uz kućni prag i onemogućuje im funkcioniranje.  Stoga su ovih dana iz Mjesne zajednice Ustirama zatražili od Općine Prozor-Rama da upozna JP Ceste F BiH i Ministarstvo prometa HNŽ-a sa stanjem na ovom dijelu prometnice.

Mještani traži da se vozila preko 7 tona preusmjere na neke druge alternativne pravce i time bi bilo olakšano prometovanje i život mještanima.

Iz Općine Prozor-Rama su kazali da je već upućen dopis JP Ceste F BiH i Ministarstvu prometa HNŽ-a s prijedlogom mještana uz izvršenje nadzora stanja na zaobilaznici.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar