Raguž HNS-u poručio: Pretvorili smo se u tjerače samih sebe!

Raguž HNS-u poručio: Pretvorili smo se u tjerače samih sebe!

”Mi danas govorimo o novim strategijama i još jednoj od posljednjih prilika da spasimo Hrvate u BiH i učinimo ih jednakima s drugima, a očito je, ne možemo biti jednaki sami među sobom”, rekao je na obraćaju tijekom zasjedanja HNS-a predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž. Rekao je da, ako je Hrvatima cilj konstitutivnost, zašto onda godinama sudjeluju u procesima koji negiraju našu konstitutivnost?

”Žalimo se na gaženje dostojanstva nametanjem člana predsjedništva, a svjedocima smo da se naši ministri šetaju s njim po mimohodima, a pojedini legitimno izabrani dužnosnici se sastaju s njegovim savjetnicima, koji dokazano patološki mrze Hrvate i sve što nosi hrvatski predznak”, rekao je Raguž. Dodao je kako, unatoč medijskoj hajci na Hrvate, hrvatski legitimni predstavnici sjede u Regulatornoj agenciji za medije, uredno primajući naknade, a da ništa ne rade po tom pitanju.

”Trebamo li napominjati kako naši legitimno izabrani predstavnici u izvršnoj vlasti, legitimni članovi nadzornih i upravnih odbora javnih poduzeća uredno financiraju ne samo medije koji šire šovinističku propagandu protiv Hrvata. Za hrvatske medije se bori plaćanjem nepostojećih oglasnih prostora na kojekakvim stranačkim portalčićima. Pod krinkom hrvatstva pokreću se mediji koji na koncu u ime borbe za medijsku ravnopravnost služe samo za izvlačenje novca koje onda poslušni daju podobnima a kuknjava o medijskoj neravnopravnosti se nastavlja”, rekao je Raguž i dodao kako je lakše imati samo neprijateljske medije jer se njima onda ne mora odgovarati na pitanja. ”One koji pitaju proglasi se neprijateljskima i onda nitko ne treba snositi odgovornost”, rekao je. Između ostalog, rekao je kako su se hrvatski predstavnici ”zbog pohlepe i neodgovornosti za budućnost, pretvorili u ubojice i tjerače samih sebe sa svojih ognjišta”.

”Odoše nam cijele obitelji, ne samo očevi. Dok su neki naši načelnici zatvarali oči pred tom činjenicom govoreći kako je riječ o podmetanju neprijateljskih politika, mi smo izgubili one za koje se ginulo i borilo i koji su na odlasku glavnim krivcem proglasili svoje lopove”, rekao je. Čelnik republikanaca istaknuo je kako ne treba birati ministre koji ne samo da ne znaju raditi svoj posao, nego ne znaju ni riječi reći u javnosti, nesposobnjakoviće koji uz i oko sebe lijepe podobne, netom kupljenih diploma, dok oni koji se bore za život bivaju primorani ići u inozemstvo. ”Moramo birati one koji će znati odgovoriti na svaki izazov, odgovoriti na medijske napade iz Sarajeva, kojima jedino krizno komuniciranje neće biti etiketiranje neistomišljenika epitetima izdajnika”, rekao je Raguž i dodao kako današnje zasjedanje HNS-a mora biti novi početak te početak politike koja će svog istinskog partnera i gospodara imati prvo u svome narodu, pa tek onda u Sarajevu i Banja Luci.

 

/Izvor: Bljesak.info/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar