Raguž podnio ostavku, Cvitanović predložen za v.d. predsjednika

Raguž podnio ostavku, Cvitanović predložen za v.d. predsjednika

Martin Raguž dao je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a 1990., a v.d predsjednika do izbora novog biti će tajnik stranke Ilija Cvitanović, doznaje Prvi.tv od izvori bliskih stranci HDZ 1990.

Podsjetimo, Županijski odbor HDZ1990 ZHŽ održao je nedavno redovitu sjednicu na kojoj je ‘radi opće neaktivnosti i stranačkog nerada te sve lošije stranačke situacije na terenu zatražio od Martina Raguža, podnošenje ostavke na mjesto predsjednika HDZ 1990.’

Također, članovi županijskog odbora HDZ1990 ZHŽ predvođeni predsjednikom Vjekoslavom Bakulom tražili su da se sabor stranke održi u Mostaru ili negdje u Hercegovini, a ne u Sarajevu kako je ranije najavljeno.

Tražili su i da sabor stranke umjesto izvještajni bude morao biti izborni. Ukoliko se ovome ne udovolji ŽO HDZ1990 ŽZH neće nazočiti istom. Nadalje, članovi ŽO tražili su profiliranje stranke kao jasno izražene Hrvatske demokršćanske opcije, a svim općinskim odborima je naloženo da žurno krenu s pripremama za lokalne izbore 2016.’

Koliko je to utjecalo na Raguževu odluku, nije još poznato.

Kao razlog ostavci moguće je i zdravstveno stanje Martina Raguža koji ima ozbiljnih problema s kralježnicom, zbog čega će biti podvrgnut operativnim zahvatima. Kako saznajemo, očekuju ga dvije operacije.

Inače, uz Božu Ljubića, Raguž je jedan od osnivača HDZ 1990.

pogled.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar